Fallas para falleros y no falleros según Candreu

Què més ‘dona’… la Falla del Duc?

La mujer será la protagonista de las actividades que la Falla Duc de Gaeta-Pobla de Farnals desarrollará a lo largo de una semana y un día, y que llevarán el título conjunto “Què més dona?” (nota del redactor: “dona” sin acento adrede).

Què més dona? (Falla del Duc)

Del 13 al 20 del actual mes de diciembre, la Falla Duc de Gaeta-Pobla de Farnals celebrará una serie de actividades con el título genérico “Què més dona?”, las cuales estarán dedicadas a la mujer. Todas ellas están enmarcadas en los “Premis Caliu per a Falles Igualitàries i Diverses” que la comisión recibió del Servicio de Igualdad y Políticas Inclusivas del Ayuntamiento de Valencia.

La mayoría de dichas actividades son charlas sobre diversos temas, aunque también hay una masterclass de danza y la presentación de los proyectos de fallas para 2022 de la comisión organizadora. Todos los actos se desarrollarán en el casal de la comisión (calle Pobla de Farnals, 60, de València), siendo la entrada libre y gratuita, cumpliéndose las normas sanitarias correspondientes. El programa puede sufrir modificaciones si hay cambios en la situación pandémica.

DILLUNS 13 DE DESEMBRE 2021

19.30 h. CONVERSA: Presidenta o president? Qué més DONA? Com dur endavant una comissió de falla sent una dona i no morir en l’intent’. Participen: Laura Cano Zamorano (expresidenta Falla Almirall Cadarso-Comte Altea), Gloria Martínez Amigó (fallera major de València de 2008 i expresidenta de la Falla Blanqueries), M. Ángeles Gimeno Díez (expresidenta Falla Arquebisbe Olaechea – Sant Marcel·lí) i Anaïs Lorente Medina (presidenta Falla Ramiro de Maeztu-Humarista Furió). Condueix: Mariluz Vidal García.

DIMARTS 14 DE DESEMBRE 2021

19.30 h. TAULA RODONA: Fallera o directiva? Qué més DONA?Una responsabüitat més. Com abastar la casa, la famíía i la falla. Participen: Zulima Sanz Melero (vicepresidenta Duc de Gaeta-Pobla de Farnals), M. Carmen Aznar Reus (tresoreta Duc de Gaeta-Pobla de Famals), Anna Cebriá Cuchillo (comptadora Duc de Gaeta- Pobla de Farnals) i Pilar Vaquero Cabañas (Delegada d’infantils Duc de Gaeta- Pobla de Farnals). Moderadora: Saray Mas Diana.

DIMECRES 15 DE DESEMBRE 2021

19.30 h. FÒRUM: Veïna o fallera? Qué més DONA? Participen: Julia Sevilla Merino (vicepresidenta Federació de Dones Progressistes de València i presidenta del Consell de Ciudadanía de la CMVC), María José Broseta Serrano (presidenta de la Federació d’Associacions Véínals de València / Federación de Vecinos de València), Anna Isabel Martínez (presidenta ONG Valencia és Refugi) i Silvia Tomás Sánchez (directora Levante TV). Moderadora: Leles Bartual Roig.

DIJOUS 16 DE DESEMBRE 2021

19.30 h. COL·LOQUI OBERT: Llibres o Llibrets? Oue més DONA? Participen: Marta Querol Benèch (fallera major de València de1988 i escriptora), Valle Sevillano Clemente (fallera i escritora) i Natalia Mas Diana (fallera i escritora). Condueix: Paqui Oba Torrent.

DIVENDRES 17 DE DESEMBRE 2021

17.30 h. JORNADA PORTES OBERTES eDUCarte Docents: Pilar Vaquero i Carlos García

19.30 h. CONVERSA A DOS BANDES: Artistes o crítics? Qué més DONA? Artistes vs guionistes. Participen: Marina Puche (artista fallera), Miguel Prim (faller guionista), Tedi Chichanova (artista fallera), Manolo Andrés Zarapico (faller guionista), Gio Torres (artista fallera) i José Gisbert (faller guionista). Àrbitre: Hernán Mir Serrano.

DISSABTE 18 DE DESEMBRE 2021

19.30 h. MASTER CLASS: Danses sols pera dones? Qué més DONA? Mestra: Sonia Belenguer Barrué.

DIUMENGE 19 DE DESEMBRE 2021

12.00 h. PRESENTACIÓ DE PROJECTES 2022. Participen: Vicent Llácer Rodrigo i Fernando Foix Fabregat. Presenten: Dones del Duc.

DILLUNS 20 DE DESEMBRE 2021

18.30 h CONVERSA A QUATRE: Fallera o política? Qué més DONA? Participen: Elena Bastidas Bono (Diputada en Corts Valencianes pel PP i fallera Plaça del Mercat – Alzira), Pilar Bernabé García (Regidora Ajuntament de València pel PSOE i fallera Frai J. Rodríguez – Pintor Cortina), Rocío Gil Unció (Regidora Ajuntament de Valencia per Cs, fallera major de València 2018 i fallera Plaça de la Mercé) i Pilar Soriano Rodríguez (Assessora Alcalde Valencia, de Compromis). Condueix: Pilar Calabuig Pampló.

20.00 h MINICONGRÉS: Exposició de propostes, debat i elaboració del “Decàleg Qué més DONA?”. Ponents: Participants en les diferents activitats realitzades prèviament i tota aquella “espectadora” de les mateixes que tinga alguna aportació que fer. Presidència: Mariluz Vidal García. Secretària: Paqui Olba Torrent.