Fallas para falleros y no falleros según Candreu

Vota perquè lleven el 21% a les Falles

Donant una volta per l’Exposició del Ninot, es nota que als artistes fallers els fa poca gràcia l‘IVA del 21% a les falles, ¿veritat? Doncs a la revista Actualidad Fallera tampoc, i per això està recollint firmes per a una petició a Hisenda per tal que el suprimisca pel greu perjudici que suposa a la festa fallera. Si estàs d’acord amb la causa, ¡endavant!

No 21% IVA, Exposició del Ninot 2013El fort augment de l’IVA a la cultura i als monuments fallers en particular, que ha passat del 8% al 21%, ha suposat un problema financer tant a comissions falleres com als propis artistes. Tant, que alguns veuen en eixa càrrega impositiva un problema per a la supervivència de la festa, la qual suposa, per altra banda, un motor econòmic per a moltes zones de la Comunitat Valenciana. No obstant, el govern central ha denegat la petició de l’Ajuntament de València a rebaixar este impost indirecte al monument faller, almenys “mentre dure la crisi”.

De tota manera, la lluita continua i qualsevol pot demostrar el seu suport a la causa firmant virtualment una carta per al delegat del govern a la Comunitat Valenciana, gràcies a la iniciativa d’Actualidad Fallera. Per a fer-ho, entra en esta pàgina.