¿Has leído "La Crida"?

En busca de la peli perduda

¿Tens alguna peli domèstica? Però de falles, no eròtica, ja que seria per a un arxiu audiovisual que volen muntar Junta Central Fallera i l’Institut Valencià de l’Audiovisual i de la Cinematografia (IVAC). Serien “imatges indultades”, i sense votació ni res, per a la posteritat i per a saber més de la festa de les Falles.

Imatges indultades

Les pel·lícules domèstiques gravades en cine i de qualsevol època estan en recerca. L’Ajuntament de València i l’IVAC han firmat un conveni de col·laboració per a recuperar, catalogar, conservar i difonde el patrimoni audiovisual, on la delegació d’Arxiu de Junta Central Fallera tindrà molt a vore.

Esta campanya, que te el nom “Imatges indultades”, es dirigix a comissions falleres, artistes, fallers i, en general, a qualsevol aficionat a la gravació i a la festa que tinga una filmació de la mateixa. Només s’accepten les que estiguen format cinematogràfic, ja siga en 35 mm, 16 mm, 9,5 mm, 8 mm o Super 8, les qual es digitalitzaran, conservaran  i difondran adequadament. Les pel·lícules donades es depositaran en l’arxiu de la Filmoteca de l’IVAC i s’entregarà una còpia en DVD al seu propietari, el qual continuarà sent-ho de l’original encara que no el poseïsca físicament.

Les filmacions poden entregar-se a les comissions falleres o en la secretaria de Junta Central Fallera (avinguda de la Plata, 117, de València). Abans d’entregar-les, caldrà numerar-les, listar els títols que continguen, indicar les dades del propietari (nom, domicili, DNI, telèfon i correu electrònic), embalar-la en una caixa amb el títol “Imatges indultades”, i enviar un correo a archivo@fallas.com i a ivac@gva.es. Junta Central Fallera es posarà en contacte amb el propietari per a acordar l’entrega.

L’arxiu que es forme amb estes filmacions s’utilitzaran per a consulta, estudi i investigació de les Falles.

 

No te importará que usemos cookies en esta web, ¿verdad? Si sigues navegando, entendemos que no. Más información

Las cookies son unos ficheritos que se almacenan en tu ordenador con información de tu navegación. Las usan prácticamente todas las webs, pero ahora los políticos nos obligan a informarte de que las utilizamos y, por tanto, a molestarte con un mensaje al entrar a esta. Distrito Fallas sólo utiliza cookies para reconocer a usuarios registrados, estadísticas y gestionar la posible publicidad, sin enviar ningún tipo de información personal. Si continuas navegando en la web sin cancelar su uso en tu navegador, entendemos que no te importa (y no debería importante, porque ni te vamos a espiar ni a vender nada).

Cerrar