Fallas para falleros y no falleros según Candreu

En busca de la peli perduda

¿Tens alguna peli domèstica? Però de falles, no eròtica, ja que seria per a un arxiu audiovisual que volen muntar Junta Central Fallera i l’Institut Valencià de l’Audiovisual i de la Cinematografia (IVAC). Serien “imatges indultades”, i sense votació ni res, per a la posteritat i per a saber més de la festa de les Falles.

Imatges indultades

Les pel·lícules domèstiques gravades en cine i de qualsevol època estan en recerca. L’Ajuntament de València i l’IVAC han firmat un conveni de col·laboració per a recuperar, catalogar, conservar i difonde el patrimoni audiovisual, on la delegació d’Arxiu de Junta Central Fallera tindrà molt a vore.

Esta campanya, que te el nom “Imatges indultades”, es dirigix a comissions falleres, artistes, fallers i, en general, a qualsevol aficionat a la gravació i a la festa que tinga una filmació de la mateixa. Només s’accepten les que estiguen format cinematogràfic, ja siga en 35 mm, 16 mm, 9,5 mm, 8 mm o Super 8, les qual es digitalitzaran, conservaran  i difondran adequadament. Les pel·lícules donades es depositaran en l’arxiu de la Filmoteca de l’IVAC i s’entregarà una còpia en DVD al seu propietari, el qual continuarà sent-ho de l’original encara que no el poseïsca físicament.

Les filmacions poden entregar-se a les comissions falleres o en la secretaria de Junta Central Fallera (avinguda de la Plata, 117, de València). Abans d’entregar-les, caldrà numerar-les, listar els títols que continguen, indicar les dades del propietari (nom, domicili, DNI, telèfon i correu electrònic), embalar-la en una caixa amb el títol “Imatges indultades”, i enviar un correo a archivo@fallas.com i a ivac@gva.es. Junta Central Fallera es posarà en contacte amb el propietari per a acordar l’entrega.

L’arxiu que es forme amb estes filmacions s’utilitzaran per a consulta, estudi i investigació de les Falles.