Fallas para falleros y no falleros según Candreu
¿Ya has leído Ortifus y las fallas?

Original exaltació la de Begoña

Vaja que sí, perquè la fallera major de València 2013, Begoña Jiménez Tarazona, va tenir una exaltació on primerament no va estar l’alcaldessa per la mort de la seua mare (en el seu lloc participà Alfons Grau); i per altra banda, el mantenidor, Enric Esteve, va parlar de la fallera major i no va fer la pilota a Rita Barberà; i a més va dir davant del president de la Generalitat i de la seua colla que la cremà no hauria de moure’s del 19 de març. El que no va cambiar és l’expectació pel color del vestit: va ser gris marengo.

Exaltació de la fallera major de València 2013 (foto: Artur Part)

Begoña va viure un gran dia divendres passat amb la seua exaltació al Palau de la Música. A pesar de l’absència de Rita Barberà per l’esmentada raó familiar, l’acte no va vore’s afectat perquè li va substituir un regidor amb bastant experiència en el tema, Alfons Grau, qui va ser president de Junta Central Fallera. L’espectacle musical esta vegada va estar a càrrec d’un cor que, amb el títol “Queen of fire” (“Reina del foc”), va cantar cançons del grup Queen. Més tard va intervindre el mantenidor, Enric Esteve, president de l’entitat cultural Lo Rat Penat i gran coneixedor de la família i la falla de la fallera major de València, qui va centrar bona part del discurs en ella, recordant fins i tot els seus pares i iaios. Un curiós moment de la seua intervenció va ser quan va proclamar el seu desig que la cremà continue sent el 19 de març, fent referència a la polèmica del canvi de data, passatge que va ser molt aplaudit pel públic però no pel president de la generalitat, Alberto Fabra, que estava allí present. Focs artificials de Vicente Caballer van tancar l’acte, del qual poden vore’s nombroses fotos en la web del programa radiofònic Veus de festa gràcies a la càmera i la mà del seu col·laborador Artur Part.

Qui va tenir esta vesprada l’exaltació ha sigut la fallera major infantil de València, Carla González Hortelano. En l’acte, Fabra continuava posant cara estranya (“de sepionet” la califica @veusdefesta en Twitter), mentre que la consellera de Cultural, María José Català, estava la mar de somrient. L’espectacle “Juega con nosotros” va tenir bona crítica, així com els decorats, dissenyats per Raúl Martínez “Chuky” i construïts per Latorre i Sanz. La mantenidora, María Pilar Santamarina, mare de la fallera major de València 2010, María Pilar Jiménez Santamarina, va fer menció al gran paper que realitzen les famílies de la fallera major infantil i la seua cort d’honor. Altre castell de focs artificials va posar fi a esta exaltació.