Fallas para falleros y no falleros según Candreu
¿Ya has leído Fallas en la Guerra Civil?

Bisbe Oliag presentarà el ninot homenatge a Mingote

Antonio Mingote somriurà este dilluns des de la seua tomba (que igual ja ha decorat amb els seus dibuixos) quan la Falla Bisbe Jaime Pérez-Luis Oliag presente l’esbós i la figura que portarà a l’Exposició al Ninot. I és que tota la falla que plantarà esta comissió estarà dedicada al este dibuixant que tant ha divertit amb les seues vinyetes i que, malauradament, va desaparéixer en abril de l’any passat.

A les 19.30 d’este dilluns 28 de gener es presentarà l’esbós i la figura que estos fallers portaran a l’Exposició del Ninot, la qual, com la resta del monument, farà un homenatge a Mingote. L’artista faller Armando Serra, amb l’ajuda d’arxius de la revista La Codorniz i del diari ABC, on col·laborava este dibuixant, està creant una falla on a banda del disseny, s’estan cuidant els materials per tant que la cremà no genere fum negre. En efecte, en la seua elaboració està utilitzant cartró, tela, fusta i palla, com les primeres falles de la història.

Esbós de la Falla Bisbe Jaume Pérez-Luis Oliag 2013 (homenatge a Mingote)

A banda de la presentació esmentada, eixe dia hi haurà un col·loqui dedicat a Antonio Mingote. Serà al casal de la falla, al carrer Luis Oliag, 21, de València.