Fallas para falleros y no falleros según Candreu

Dénia ja té pregonera i faller exemplar

El ritme “falleril” de Dénia és frenètic estos dies: immersos en la seua setmana cultural, han nomenat com a pregonera de les Falles 2013 Mayte Cabrera i com a faller exemplar José Antonio Moya. Per cert que una de les últimes xarrades que han tingut lloc en estes jornades culturals va dedicar-se als llibrets.

Mayte Cabrera és component de la Falla Centro des de xicoteta, comissió on ha sigut tant fallera major infantil com a fallera major; a més, ha pertangut a la Junta Local i va ser col·laboradora d’un programa de ràdio dedicat a les falles. El seu dia serà el 24 de febrer, quan a les 20 hores pujarà a les muralles del castell per a fer el pregó de les Falles de Dénia 2013.

Altre protagonista d’estos dies és José Antonio Moya, qui va ser nomenat Faller Exemplar de Dénia. Después de dues hores de deliberació, l’Assemblea de Presidents d’esta ciutat va donar-li la distinció a este faller de Les Roques que, a banda de formar part d’esta festa, està involucrat en altres de Dénia. Les candidatures a este premi les proposen les comissions falleres sense que ho sàpien els candidats, per la qual cosa és una gran sorpresa per al guanyador. Dissabte 23 de febrer rebrà la distinció en el Sopar de Gala.

Pregonera i faller exemplar de Dénia 2013

I per altra banda, dijous passat va tenir lloc una xarrada que, dins de les II Jornades Culturals, va dedicar-se als llibrets de falla.Va estar moderada per Charly Martí, faller de la Falla Saladar, col·laborant amb ell Hugo Morte de la Falla El Mocador de Sagunt, Miguel Ángel Martínez i José Manuel Rubio de la Falla La Malva d’Alzira, i Massu Sentí de la Falla Centro, de Dénia. El contingut d’estes publicacions, el seu finançament i els premis són alguns del temes dels quals va parlar-se.

Xarrada sobre llibrets - Dénia 2013