Fallas para falleros y no falleros según Candreu
¿Ya has leído Dalí diseñó una falla?

Disponible el ‘iBook’ sobre La Pepa

¿Recordeu que es va parlar d’un llibre electrònic interactiu que explicaria la Constitució Espanyola de 1812 als xiquets basant-se en una falla? Doncs la VIU ja l’ha publicat i es pot descarregar per a la iPad, i sense pagar ni un cèntim, cosa que s’agraïx en els temps que estem.

Falla infantil Ajuntament de València 2012.La Universitat Internacional de València, VIU, ja ha col·locat en la plataforma iTunes i en App Store d’Apple el iBook que explica  la Constitució Espanyola de 1812, també coneguda com “La Pepa”.  Este llibre digital és completament interactiu i es basa en la falla infantil que, amb el lema ¡Viva la Pepa!, van plantar a la plaça de l’Ajuntament en 2012 els artistes fallers Ceballos i Sanabria. El seu contigut va dirigit a xiquets de 5é i 6é de primària, i inclou vídeos, animacions en tres dimensions i altres recursos que es farà més fàcil comprendre la importància que va tindre eixa carta magna en la història d’Espanya.

Ceballos i Sanabria en la VIU

Per altra banda, el llibre té una part didàctica basada en Atenea, figura amb la qual va representar-se la Constitució de 1812 en la darrera falla infantil municipal. També hi ha un apartat amb exercicis interactius amb preguntes sobre les Falles, els orígens dels constitucionalisme espanyol i la història recent.

El llibre digital es diu “La falla Viva la Pepa y la Constitución de 1812”, i es pot llegir amb l’aplicació iBooks 3.02, disponible també gratuïtament.