Fallas para falleros y no falleros según Candreu

Iturbi, Amigó i Salamanca, d’esbossos

Overbooking de presentació de projectes de falla va haver-hi ahir de vesprada: quasi deu van tenir lloc, cosa que va posar prop d’un atac de nervis, com la peli d’Almodóvar, als amics de Cendra Digital. Distrito Fallas, més modesta en temps i en personal (només està Candreu), n’oferix només uns quants: Sant Vicent-Empar Iturbi, Bisbe Amigó-Conca i Salamanca-Comte d’Altea.

La falla gran de Sant Vicent-Empar Iturbi té per lema La Gran Depressió, el seu artista és José Jarauta “Pepo” i participarà en secció quinta B. El seu argument gira al voltant d’aquella gran crisi que va iniciar-se amb el crack de la borsa de Nova York en1929. La infantil, L’ombra dels colors, tracta del color com el seu lema indica i és d’Alberto Ribera i estarà en la secció 12a.

 

svaigran13
Esbós de la falla gran de Sant Vicent-Empar Iturbi 2013

 

svaiinf13
Esbós de la falla infantil de Sant Vicent-Empar Iturbi 2013

Este és el moment de la presentació d’esbossos, oferit pel famós Malalt de Falles:

 

Quant a Bisbe Amigó-Conca, la gran tindrà el lema Fill de la Lluna i la plantarà Antonio Verdugo. Estarà en secció primera B, i com el seu nom indica, el protagonista serà el satèl·lit de la Terra. La infantil, per la seua banda, tracta l’astronomia, es diu Planet 78 i la realitza Sergio Alcañiz, participant també en una secció alta, en este cas la primera.

 

amigogran13
Esbós de la falla gran de Bisbe Amigó-Conca 2013

 

amigoinf13
Esbós de la falla infantil de Bisbe Amigó-Conca 2013

També tenim en YouTube un fragment del moment del descobriment d’estos esbossos, realitzat per Malalt de Falles igualment:

 

I per últim, tenim uns esbossos amb molta traca en la Falla Salamanca-Comte d’Altea. De l’artista Juanjo García, el lema és Senyor pirotècnic… i participarà en sexta B.  La infantil és obra de Paco Torres, té per lema Pim, pam, pum…sense foc i sense fum, i entrarà en la secció quarta.

 

salamanca13
Esbós de la falla gran de Salamanca-Comte d’Altea 2013

 

salamancainf131
Esbós de la falla infantil de Salamanca-Comte d’Altea 2013

I este és un xicotet vídeo de la presentació, del mateix autor que els altres: