Fallas para falleros y no falleros según Candreu

Falles experimentals proposen canvis al concurs

Les comissions falleres que planten això que alguns dien que no són falles, autodenominades Falles I+E en format científic, s’han reunit al casal de la nova del club (La Mercé) i han proposat canvis en el Concurs de Falles Innovadores i Experimentals per a potenciar este tipus de monument faller.

Les falles experimentals han pensat en potenciar la seua manera de vore el monument faller amb unes modificaciones en el Concurs de Falles Innovadores i Experimentals de Junta Central Fallera. Reunides en el casal de la Falla La Mercé, que enguany s’ha unit a esta tendència artística, han proposat diverses mesures com crear una ruta de visites per a estes falles i avançar la convocatòria del concurs. Amb este avançament també s’intentaria que les comissions i els artistes s’implicaren més en els projectes, i que es recollira més informació dels mateixos. La documentació, recollida en forma de dossier per a cada falla, podria analitzar-se per un jurat multidisciplinar (amb especialistes en art, filosofia de les falles, disseny, etc.), que donara més prestigi a este concurs.

Presis Asistents ie

Els presidents de falla que van acordar estes propostes van ser els de les comissions Falla Castielfabib-Marqués de Sant Joan, Falla Lepanto-Guillem de Castro, Falla Borrull-Turia, Falla Borrull-Socors, Falla Plaça de Jesús, Falla Plaça de la Mercé, Falla Fontanars, Falla Ripalda-Beneficència-Sant Ramón, Falla Murillo-Palomar i Falla Escalante-Marina.