Fallas para falleros y no falleros según Candreu
¿Ya has leído Aquellas primeras fallas?

Crònica d’un aniversari anunciat

El 40é aniversari de la Falla Els Lleons-Poeta Mas i Ros va tenir una llarga i amena celebració, i és que tampoc és tan depriment arribar a eixa edat. Un guateque va tancar les jornades culturals de commemoració que va tindre conferències, jocs antics per a xiquets i molt més.

Resumir 40 anys en tres dies no va ser fàcil, però va intentar-se amb ganes. Les jornades culturals “Fa 40 anys” van començar dijous amb un col·loqui al voltant del monument faller, on els artistes fallers Antonio Terrada, Perfecto Seguí, José Luís Platero i els germans Ribas, moderats per Xaver Serra, van parlar d’antigues falles plantades i van recordar anècdotes. Al dia següent va ser el torn del barri, ja que el faller de la comissió i historiador José Martínez Tormo va recordar com era Algirós temps enrere, conferència que va animar als més antics del lloc a contar com eren les coses quan eren menuts.

Ja en cap de setmana, dissabte pel matí es fa oferir als infantils un esmorzar com els d’abans, amb pa i xocolate, i van tenir jocs com els de les èpoques en que no hi havia vídeojocs ni tants canals de televisió. I per la nit, els majors van gaudir d’un guateque, una festa com la dels anys setanta amb un photocall inclòs.

Com a record d’esta llarga festa d’aniversari, els fallers han preparat el següent muntatge fotogràfic.

fallalleons40