Algirós torna al seu passat en Lleons

Fa molt, molt de temps, on ara planten la Falla Els Lleons-Poeta Mas y Ros era una horta plena de séquies on es queien els xiquets que no paraven. També en altres èpoques, el carrer dels Lleons era l’entrada a una fàbrica de sacs. Estes i altres curiositats van comentar-se en la xarrada al voltant del barri d’Algirós enquadrada dins de la setmana cultural del quaranté aniversari de la comissió.

Foto 20121109 06

José Martínez Tormo, llicenciat en Geografia i Història, gestor cultural i membre de l’Associació d’Estudis Fallers (ADEF), va oferir ahir de vesprada una conferència sobre la evolució del barri d’Algirós fins als nostres dies. Així, va comentar que les primeres referències al topònim es troben al Llibre de Repartiment de Jaume I, i que la zona era horta creuada per la séquia d’Algirós (una branca de la séquia de Mestalla) i pel camí del mateix nom, fins el començament del segle XX, quan comencen a construir-se els primers barris obrers com la Senyera (actual carrer José de Orga), les cases de Peris Brell i el barri de L’Amistat. També va descobrir-se per a molta gent que l’inici del carrer dels Lleons, on es planta la falla, era inicialment l’entrada a la fàbrica de sacs Fill d’A. Soldevilla, on ja hi havia cases perquè dins vivia gent.

Foto 20121109 14

Un animat recull d’anècdotes del barri de quan eren menuts alguns fallers i una foto de família va tancar este acte de la setmana cultural.

No te importará que usemos cookies, ¿verdad? Pues cierra este cuadro molesto y a disfrutar de la web. Más información

Nuestras cookies no se comen, son unos ficheritos que se almacenan en tu ordenador con información sobre tu navegación por Internet. Las usan prácticamente todas las webs, pero ahora los políticos nos obligan a informarte de que las utilizamos y, por tanto, a molestarte con un mensaje al entrar a esta. Distrito Fallas solo utiliza cookies para reconocer a usuarios registrados y realizar estadísticas de visitas. Esperamos que no te importe que las usemos y que navegues con tranquilidad (y no debería importante, porque ni te vamos a espiar ni a vender nada).

Cerrar