Fallas para falleros y no falleros según Candreu
¿Ya has leído Aquellas primeras fallas?

Monstres invairan els casals

halloweenDemà, molts casals fallers estaran ple de gent que dóna por, i no parlem de polítics, sinó de personatges de la nit de Halloween. En alguns casos se n’aniran de tapes, com en Yecla-Cardenal Benlloch, i en altres es fan monumentalistes i presenten projectes de falla com en Sant Isidre. La qüestió és passar-ho bé.

La tradició cada vegada més fallera del Halloween torna demà, encara que amb fórmules originals en algunes falles. Yecla-Cardenal Benlloch ha convertit la nit dels morts en un tour de tapes, on qualsevol pot adquirir uns tiquets al casal (carrer Salvador Pau, 32, de València) en horari de 18 a 19 hores, que permeten visitar quatre bars del barri i prendre en cadascú d’ells una tapa i una beguda en la nit del 31 d’octubre. El tiquet costa 6 euros als fallers i 7 als no fallers. Això sí, per a participar cal anar disfressat d’algun personatge de por.

Eixe mateix dia, a les 18.30 començarà la festa de Halloween de la Falla L’Alguer amb un berenar per als xiquets, premis a la millor disfressa, jocs i sopar on per 2 euros es donarà de picar i beguda. A Russafa, la Falla Noscarmientas tindrà una nit terrorífica a partir de les nou, i a la Falla El Clero es llevaran l’hàbit per a gaudir del seu anual Cleroween mitja hora després (no se sap exactament què passarà, però recomanen anar amb el testament fet). A eixa mateix hora, la Falla Plaça Buenos Aires d’Alaquàs tindrà menús d’entrepà per quatre euros, concurs de disfresses i música, i la Falla Rojas Clemente començarà el seu propi Halloween. També eixa nit celebraran esta tradició anglosaxona Trinitat-Alboraia, que tindrà un sopar d’aixella que pot acompanyar-se d’una picadeta i beguda per 5 euros, i Cadis-Els Centelles oferirà una barra lliure. Al dia següent, dijous, hi haurà Halloween infantil en la Falla Lo Rat Penat amb concurs de disfresses.

Ja el dissabte 3 de novembre, la Falla Barri la Llum tindrà festa per a xiquets i per a grans. A les 17.30 hores hi haurà un berenar que començarà una vesprada plena de jocs infantils i playbacks, entre altres diversions. Però a les huit de la nit, la cosa canvia i el casal es convertirà en un túnel del terror per als majors, el qual diuen els fallers que no serà apte per a embarassades ni per a malalts del cor.