Fallas para falleros y no falleros según Candreu
¿Ya has leído Los museos falleros?

La premsa fallera en Periodista Gil Sumbiela

Exposició 100 anys premsa fallera_20120201_039.JPGDient-se Periodista Gil Sumbiela-Azucena, ¿com no fer esta falla una setmana cultural sobre els cent anys del periodisme faller? I esta setmana començarà amb una xarrada que commemorarà el 25 aniversari del primer programa Tiempo de Fallas, de Quique Collado. Però fins al 21 d’octubre, la comissió oferirà una exposició, sopars, actuacions i la presentació dels seus projectes de falla amb l’actuacio estelar dels artistes Paco Mesado i Art en Foc.

 

Este dilluns tindrà lloc l’obertura d’esta setmana cultural, i ho farà amb una xarrada en relación a l’aniversari del programa Tiempo de Falles, en la qual el moderador serà el director del mateix, Quique Collado, i comptarà amb la intervenció de Félix Félix Crespo, Moisés Domínguez, José Manuel Izquierdo i Mónica Palmer. Al mateix temps s’inaugurarà l’exposició “Cent anys de premsa fallera”. Tot està previst per a les 20.00 hores. A les nou, sopar d’aixella i començament dels campionats de parxís i truc, jugant-se les partides de dimarts a dijous per la nit.

Dimecres a les 20.00 hores hi haurà una taula redona amb Quique Collado de nou. Divendres serà la nit dels montaditos a les 21.00 hores, seguida per les millors actuacions de playbacks i d’altres viscudes al casal. Al dia següent, dissabte, caldrà alçar-se prompte per estar disposat a les deu a anar una visita guiada i gratuïta al Museu Faller. En tornar hi haurà dinar al casal, i a les 16.00 castells inflables per als menuts i plantà d’una xicoteta falla. Per la vesprada acabaran els campionats, i ja per la nit serà la nit “Fallers pel món” amb un sopar amb els millors plants del continent i on els fallers aniran vestits amb la indumentària típica d’algun país estranger. El dia acabarà amb un ball sorpresa.

L’últim día, diumenge 21 d’octubre, els infantils participaran a partir de les deu en el campionat d’atletisme de la federació a les pistes del riu. A les 14.00 hores hi haurà fideuà per a dinar (per a qui l’arribe), i a les 19.00 se celebrarà el nomenament i acomiadament de falleres majors, i benvinguda del president. A continuació es presentaran els esbossos i maquetes de les falles que plantarà la comissió en 2013, amb la presència dels seus respectius artistes. La setmana cultural finalitzarà a les 20.30 hores amb la cremà de la falleta infantil plantada en la mateixa.