Fallas para falleros y no falleros según Candreu
¿Ya has leído La Ofrenda de Flores?

Els presidents voten no al canvi de la cremà

Estava clar. En l’Assemblea de Presidents celebrada anit a l’Ajuntament de València, els presidents de falla han votat en gran majoria que no volen canviar la data de la cremà al tercer dilluns de març. I el president de Junta Central Fallera, Francisco Lledó, diu que es treballa perquè l’IVA del monument baixe algun dia d’estos (si és possible, d’este segle).

En una avorrida reunió, dels 322 representats de comissió assistents van votar 288 en contra del canvi (el 89,44%), 30 a favor (9,31%) i 4 va abstenir-se (1,24%). Quant a l’altre tema estrella de les Falles, l’IVA, Francisco Lledó va confirmar que el Ministeri d’Hisenda li ha comunicat a l’Ajuntament de València que no pensa baixar-lo al 10%, però que continuen treballant per a aconseguir-ho. En este sentit alguns presidents van tindre propostes com la de Santa Maria Micaela-Martí l’Humà, que va proposar recollir 500.000 firmes per a crear una proposta legislativa en contra de l’IVA del 21% a les falles, o la de Sant Vicent-Periodista Azzati, que va comentar la idea de crear un assesor fiscal en Junta perquè ajude a desgravar-se este impost les comissions falleres, i per altra banda va demanar mesures de pressió contra l’impost com no plantar falla (cosa que no va agradar al regidor).

En altres temes, va parlar-se de l’èxit del concurs de teatre en valencià, i va demanar-se més suport al president de la Falla Azcárraga, ara en judici per l’explosió pirotècnia en la seua demarcació.