Fallas para falleros y no falleros según Candreu
¿Ya has leído La Ofrenda de Flores?

Compromís diu que el 21% d’IVA ofega les Falles

dinersfallaEmbolic polític (altre més). Pere Fuset, representant de Compromís per València al Consell Rector de la Junta Central Fallera, ha declarat en un comunicat que la negativa del Ministeri d’Hisenda a acceptar l’IVA reduït per a les falles suposa una “punyalada” per a la festa, especialment a artistes i comissions”, i que el canvi de dates de la cremà es una “cortina de fum” per a tapar la pujada de l’IVA.

Fuset ha recordat que les falles “són cultura i com a tal necessiten protecció i promoció” al temps que ha recordat la importància de la dimensió econòmica que les festes populars tenen al nostre territori pel que ha vaticinat que “la pujada de l’IVA suposarà més atur, més pobresa i més crisi qué és el que passa quan s’ataca a un motor econòmic de primer ordre com el sector cultural valencià”.

En este sentit, Compromís recorda que ha tingut iniciatives per a evitar que els monuments fallers paguen un 21% d’impost indirecte. Per una banda destaquen la Proposta No de Llei per l’IVA reduït que el diputat Joan Baldoví ha presentat a la Comissió de Cultura del Congrés i que espera ser debatuda durant la tardor. I per altre costat està la PNL, registrada la passada setmana, on el grup parlamentari a les Corts Valencianes reclama al president de la Generalitat Valenciana, Alberto Fabra, que la Generalitat compense al sector cultural, en el seu conjunt, la pujada de l’IVA del 8% al 21%. A més, el grup polític va reunir-se amb el Gremi d’Artistes Fallers de València en agost i parlarà amb altres actors de la festa com ara els gremis fallers de Borriana i el foguerer d’Alacant i diverses agrupacions falleres per tal d’explicar estes accions i recollir els seus suggeriments.