Fallas para falleros y no falleros según Candreu

Torrent no tindrà falla municipal, però sí curtmetratges

cineMés retalls, però ara fallers: Torrent no tindrà falles municipals en 2013, ja que deixa més curt el pressupost per a festes. I parlant de Torrent i de curts, la Falla Nicolau Andreu ha convocat el seu primer concurs de curtmetratges per a components de les comissions de la localitat amb quanties de 200 euros per als millors.

En efecte, hui l’alcaldessa de Torrent, Amparo Folgado, ha dit que s’han suprimit les pròximes falles de l’Ajuntament a canvi d’ajudar a famílies necessitades de la ciutat. En 2012, els artistes de les mateixes van ser Pere Baenas en el cas de la gran i Fet d’Encàrrec en el de la infantil.

Quant a la Falla Nicolau Andreu i Adjacents, ha convocat el Primer ‘Concurs de Curtmetratges Fallers: Objectiu Faller’ per tal de potenciar la creativitat artística i audiovisual entre els fallers torrentins. En cada obra presentada este concurs haurà de participar almenys un parell de fallers d’esta localitat. Per a més detalls, hi haurà una reunió el 8 de setembre a les onze del matí al casal de la comissió organitzadora, amb un esmorçar faixat previ per a qui vulga assistir. Precisament el termini d’inscripció acaba eixe dia, havent-se de formalitzar la inscripció escrivint a falla@nicolauandreu.es, o telefonant al 627 591 234 (Víctor Castelló) o al 680 735 315 (Francisco Espín).

Estes són les bases del concurs:

 

BASES “I CONCURS DE CURTMETRATGES: OBJECTIU FALLER” FALLA NICOLAU ANDREU I ADJACENTS

Primer. La finalitat última del Concurs de Curtmetratges és premiar els millors curtmetratges, prèvia presentació dels requeriments que es detallen en la present convocatòria i acceptació de les presents bases. Premis:

  • Premi Popular Online Bon Dia Torrent 200 € + Trofeu
  • Premi Millor Tècnica i Edició Watu 200 € + Trofeu
  • 1r Premi al Millor Curt 150 € + Trofeu
  • 2n Premi al Millor Curt Trofeu
  • 3r Premi al Millor Curt Trofeu
  • Premi Enginy i Gràcia 50 € +Trofeu
  • Premi Millor Actor Trofeu
  • Premi Millor Actriu Trofeu

Segon. En esta convocatòria podran presentar-se tots els projectes que estiguen constituïts per, almenys, 2 falleros/as de qualsevol falla de la Ciutat de Torrent.

Tercer. El curtmetratge es presentarà en format digital en algun dels formats següents: WMV, MPG o MP4 i no superarà la duració de 3 minuts. Cada curt començara amb la capçalera del concurs en què figurarà els patrocinadors i entitats col·laboradores del concurs. Esta capçalera es podrà descarregar en www.nicolauandreu.es. El anirà acompanyat d’un document de text en format: DOC, DOCX, ODT, TXT o RFT en el que figure el Nom, Cognoms, DNI i nom de la falla dels participants, així com el Títol del Curtmetratge i una Sinopsi del mateix.

. Els curtmetratges es podran presentar físicament en el Casal ‘Els Tercers’ de la Falla Nicolau Andreu i Adjacents situat en C/ Sant Joan de Ribera 17 baix, Torrent, en suport DVD, CD o Pendrive, els Divendres de 19:00 a 22:00. També es podrà remetre un correu electrònic a falla@nicolauandreu.es , amb un enllaç d’un servidor (Dropbox, Skydrive, Box, Minus, etc) en el que es trobe un arxiu comprimit en format ZIP o RAR amb el vídeo i l’arxiu de text en què figuren les dades abans descrites.

Quint. El tema del projecte serà tot el que afecta el món de les Falles. Este haurà de ser original e inèdit i no es podrà estrenar abans del concurs. Haurà de ser en Valencià. En cas de ser una adaptació en imatges d’una obra prèviament editada en un altre format, haurà de fer-se constar i l’autor es farà càrrec de qualsevol responsabilitat legal a partir del moment de la seua presentació.

Sext. L’últim dia d’entrega dels curts serà el Divendres 19 d’Octubre de 2012. L’entrega será com descriu el punt quart i serà fins a les 22:00h i a través d’internet fins a les 23:59h. El Dissabate 27 d’Octubre serà l’acte de clausura en el Casal ‘Els Tercers’ on es diran els nominats als premis. A partir del Dilluns 29 d’Octubre es podrà realitzar la votació del Premi Online Bon Dia Torrent a través del lloc web: www.bondiatorrent.es fins al dia 9 de Novembre.

Sèptim. El dia 10 de Novembre a les 22:30 hores tindrà lloc la Gala Benèfica d’Entrega de Premis en la sala d’actes d’ajuntament, on es projectaren tots els curts i es farà l’entrega dels premis. En l’entrada a la gala, cada assistent farà una aportació per al Banc d’Aliments (Aliments no peribles).

Octau. Els participants cediran tots els drets dels seus curtmetratges a la Falla Nicolau Andreu a fi que puga publicar-los tant en suport físic com online.

Nové. La participació en el concurs suposa l’acceptació de les bases. El veredicte del jurat serà inapel·lable.

Desé. Totes les dades queden obertes a canvis per l’agenda fallera de Junta Local Fallera, excepte la data d’entrega dels treballs.