Fallas para falleros y no falleros según Candreu
¿Ya has leído Los trenes falleros?

Festes ‘gafa-pastas’ i caribenyes per a Sant Joan

gafapastasPer a que després diguen que no hi ha enginy en el món faller: el 16 de juny hi haurà festes “gafa-pastas” i caribenyes en les comissions falleres, entre altres curioses modalitats.

Efectivament, la Falla Plaça de la Mercé (València) ha tingut l’original idea d’una festa “gafa-pastas”, tan experimental com el monument que plantarà en les Falles que venen. Començarà a les 21 hores amb un sopar d’entrepà, on la gent només haurà de portar-se eixe entrepà i les ulleres (de pasta, clar); la comissió s’encarrega de la resta, incloent l’ambientació postmoderna.

Més tradicional és la revetla de la Falla Mestre Rodrigo-General Avilés. També el dia 16 soparan, per a després proclamaran les seues falleres majors de 2013. A continuació hi haurà festa i cremaran una foguera.

A Algirós, la Falla Els Lleons-Poeta Mas i Ros proposa una guerra d’aigua a les dotze del matí, de dinar, una bona “macarronà” , un sopar al carrer i després ball amb l’orquestra Albatros. No massa lluny d’allí, prop del jardí d’Ayora, la Falla Ramir de Maeztu-Humanista Furió comptarà amb l’Orquestra Montecarlo a partir de les onze de la nit.

Per altra banda, la Falla Borrull-Socors planteja un cap de setmana ple d’activitats amb el nom “Caribbean’s Borrull” que servirà també d’apuntà. A les 21.45 hores començarà un sopar per a fallers i no fallers amb un menú complet (picadeta, torrada d’embotit, gelat i beguda), per a després donar-se classes de ball caribeny. A continuació tindrà lloc el bateig Caribbean’s Borrull, consistent en una prova, el bateig en sí i admissió dels nous fallers, per a passar després a la revetla amenitzada pel DJ Emili i regada amb mojitos. Els assistents hauran d’anar conjuntats per a l’ocasió, és a dir, vestits com a caribenys. El preu de tot és de 3 euros per a xiquets i 5 per a majors en el cas de fallers, i 5 euros xiquets i 10 euros majors per a no fallers. I el diumenge 17 continua la festa amb un concurs de paelles per a tot el món, amb els mateixos preus per a concursar que per al sopar del dissabte. Es donaran tres premis: a la millor paella, al cuiner millor vestit i a la paella amb més nombre de comensals.