Fallas para falleros y no falleros según Candreu

Vigilants de la falla contra els piròmans

En vista de la cremà prematura sofrida ahir per part de la falla de Molinell-Alboraia i l’intent que va patir el de Santa Genoveva Torres-Arquitecte Tolsa el mateix dia, algunes comissions -inclosa l’afectada per la gamberrada- han decidit demanar ajuda als que normalment estan des del dia 15: els vigilants de la falla. Mentrestant, l’artista de Molinell, José Espinosa, treballa per a reparar els danys com millor siga possible.

Vora les dotze i quart de la nit entre diumenge i dilluns, una persona que se suposa entre els 45 i 50 anys va entrar dins del perímetre de les tanques de la falla Molinell-Alboraia, i amb papers presumiblement impregnat de gasolina, va encendre foc amb tota tranquil·litat a la base del monument, una vidriola en forma de porc. Els veïns van avisar els bombers, però la peça va quedar destruïda i alguns ninots molt afectats, incident pel qual els fallers han rebut el suport del president de Junta Central Fallera, Francisco Lledó, i de la fallera major de València, Sandra Muñoz, els quals van visitar el lloc dels fets.. El mateix dia, dos indigents italians van intentar cremar un ninot de la falla Santa Genoveva Torres-Arquitecte Tolsa, també coneguda com “La Nova d’Orriols”, però la intervenció del vigilant va evitar-ho.

planta molinell alboraia incendiada 20120313 007

Precisament un vigilat és el que ha contractat Molinell-Alboraia per als dies previs a la plantà oficial, el qual controla que no passen més desgràcies a les peces que a hores d’ara estan al carrer. Este matí es podia vore com alguns ninots tenien planxes de suro en les parts destrossades, pendents de modelar, encara que en quedava algun cremat. La base la està reconstruïnt l’artista faller com millor es puga en el temps que li queda fins el dia 15, la qual no serà com la original, però serà com més digna siga possible en eixe temps. El servei de neteja de l’Ajuntament ja va retirar la peça cremada pel vandalisme. En qualsevol cas, la falla, que pertany a la secció primera B i té un pressupost de 27.000 euros, es plantarà.

planta molinell alboraia incendiada 20120313 010

Per altra banda, es dóna la casualitat que a la comissió de Molinell-Alboraia pertany una component de la cort d’honor de la fallera major de València, Ángela Ballester, i que a Santa Genoveva Tores-Arquitecte Tolsa pertany la fallera major infantil de València, Rocío Pascual.

planta molinell alboraia incendiada 20120313 006