¿Has leído "La iluminación"?

Anem de tombe?

tombe
Si estàs fart de falles gegants que necessiten grues enormes i una fartà de dies per a muntar-se, ja tens plans. Dues falles, la de Noscarmientas i Sant Miguel-Plaça Vicent Iborra, es plantaran “al tombe”, com les d’abans.

En efecte, la Falla Cadis-Cura Femenia (també coneguda com Noscarmientas), prop del Mercat de Russafa, plantarà el seu monument a l’encreuament dels carrers Cadis i Puerto Rico de València amb este sistema, consistint en espentar el remat cap amunt entre un grup de persones amb ajuda de cordes. Serà les 20 hores del dimecres 14 de març, i està previst que assistisca la fallera major de València, Sandra Muñoz, i la seua cort d’honor.

Per altre costat, a les 21 hores del dia 15, la Sant Miguel-Plaça Vicent Iborra celebrarà el seu 150 aniversari amb una falla gran alegòrica a la plantada en 1906, guanyadora del primer premi de tota València, i una infantil que recorda l’efemèride. L’artista faller dels dos, Pablo Jesús Ovejero, va proposar la plantà “al tombe” i així es farà.