Fallas para falleros y no falleros según Candreu

Paco Roca, jurat del primer Premi Ortifus

jurat mestreortifus

Dilluns que ve, 5 de març, es presenta el llibret de la Falla Borrull-Socors dedicat a esta pessada de la crisi que no se’n va, com ja es va informar ací. Fent gala de la temàtica de la falla i del llbret, en comptes de fer un acte a posta, s’aprofitarà el mateix per a entregar el primer Premi Ortifus de la història a la millor portada i la coherència en els continguts dels llibrets fallers. El dibuixant i guanyador de dos Goya Paco Roca està entre el jurat.

premiortifusHuit comissions falleres són les nominades en este nou premi inclòs dins dels Premis de les Lletres Falleres, d’entre un total de 26 que s’han presentat. En la categoria de millor portada de llibret, les falles nominades són la Falla La Saleta, d’Aldaia; Plaça de Jesús, de València; Sant Roc, de Torrent; i La Malva, d’Alzira. Per altra banda, en la categoria de coherència en els continguts, els nominats són la Falla Plaça del Forn d’Alzira, Plaça Cervantes de Paiporta, La Malva d’Alzira, Arrancapins de València, Sant Roc de Torrent i Mocador de Sagunt. Els guanyadors d’estes dues seccions, els quals s’emportaran 500 euros cadascú, se sabran el 5 de març a les 20.00 als locals de l’Orfeu Valencià Navarro Reverter (plaça Bisbe Amigó, 7, de València), durant la presentació del llibret de Borrull-Socors.

El jurat l’ha presidit l’humorista gràfic Antonio Ortiz Fuster, Ortifus, i ha estat format també per Luis de Bago, gerent de la Fundació Divina Pastora (entitat col·laboradora en el premi); els periodistes Ángeles Hernández i Joan Castelló; el dibuixant i guanyador del Premi Nacional de Còmic i dos premis Goya per Arrugas, Paco Roca; Julia Silla, Julieta XLF, dissenyadora i grafitera; i Marcos Gonzalo, de Carena Editors (editorial col·laboradora), actuant com a secretària Aida Valero, fallera de Borrull Socors.