Fallas para falleros y no falleros según Candreu

Acte de reconeixement a la premsa fallera

Un homenatge a tots els que han fet els 100 anys de premsa fallera (periodistes, editors i col·laboradors) és el que oferirà la Unió de Periodistes Valencians, la revista Cendra i la Federació de Falles Benicalap-Campanar, el pròxim dilluns 27 de febrer a les 19.30 hores. Este acte, que està dins de les II Jornades de Periodisme Festiu, es realitzarà al Centre Cultural La Nau de la Universitat de València.

Amb motiu del centenari del primer exemplar de la revista fallera Pensat i fet, i just el dia que es complixen 100 anys de la signatura de l’acta que la va fundar, tindrà lloc este homenatge als promotors d’eixa publicació i a tots els que la han seguida ja siguen mitjans especialitzats o generalistes, físics o virtuals com esta web.

Ximo Clemente, president de la Unió de Periodistes Valencians, serà el presentador de la jornada, la qual tindrà dos col·loquis i una part final de reconeixement col·lectiu. La primera xarrada estarà a càrrec del periodista i responsable de comunicació de l’area de Festes de l’Ajuntament de València, Manolo Mas, que parlarà sobre el tema “El periodisme festiu vist des del punt de vista institucional”. La segona, que tindrà com a protagonista a Manolo Sanchís, investigador faller i codirector de la revista Cendra, versarà sobre el futur del periodisme festiu i les noves tecnologies. Quant a la part final, la moderarà Paco Varea, periodista especialitzat en Festes i Tradicions i soci de la Unió i responsable de continguts de Vlcciudad.com. En este últim apartat intervindrà l’altre director de Cendra, Hernan Mir, fent homenatge i memòria als periodistes, editors i col•laboradors de estos 100 anys de premsa fallera ; Paqui Olba, llegint escrits i poemes; i el dolçainer Emili Someño posant el punt musical. L’entrada a la jornada és lliure.