¿Has leído "El pavo del ayuntamiento"?

Creat el Consell de Festes Tradicionals

generalitatAhir va crear-se el Consell de Festes Tradicionals, un organisme consultiu i assessor que es dedicarà a informar, estudiar i potenciar les festes tradicionals de la Comunitat Valenciana, a més d’encarregar-se de resoldre els possibles conflictes entre els festers i els veïns, punt que està donant molt a parlar últimament i especialment amb les Falles. Dotze vocals de diferentes festes de la nostra geografia i u dels veïns en formaran part, mentre que els càrrecs principals estaran en mans de polítics.

En el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana del 22 de desembre de 2011 va publicar-se l’ordre 12/2011 de la Conselleria de Governació on es crea este nou òrgan relatiu a les festes valencianes, el qual dependrà de la conselleria competent en matèria d’espectacles. El conseller que estiga al cap d’esta serà el president del Consell de Festes Tradicionals, sent el vicepresident el secretari autonòmic amb competència en espectacles, i el secretari, el director general amb eixes mateixes competències.

Quant als vocals, n’hi haurà 1 de  la Junta de Festes de Castelló de la Plana, 1 de la Federació de les Fogueres de Sant Joan d’Alacant, 1 de la Unió Nacional d’Entitats Festeres de Moros i Cristians, 1 de l’Associació de Sant Jordi d’Alcoi (Moros i Cristians),  3 de les falles (1 de Junta Central Fallera València, 1de la Junta Local Fallera d’Alzira i 1 de la Junta Local Fallera de Torrent), 1 del Patronat del Misteri d’Elx, 1 del Patronat de la Fundació per a la Festa a la Mare de Déu de la Salut i del Crist de l’Agonia d’Algemesí, 1 de la Comissió Organitzadora del Carnestoltes de Vinaròs, 1 de la Junta Major de la Setmana Santa Marinera de València, 1 de la Junta Major de Germandats i Confraries de la Setmana Santa d’Alacant i 1 de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies.

Les funcions que té atribuïdes el Consell de Festes Tradicionals de la Comunitat Valenciana són bàsicament: consultives i assessores en defensa de les festes, proposar normatives per a estes i informar-ne a les conselleries de les existents, elaborar informes sobre les festes, resoldre queixes i informar als ciutadans i festers dels seus drets.

 

No te importará que usemos cookies, ¿verdad? Pues cierra este cuadro molesto y a disfrutar de la web. Más información

Nuestras cookies no se comen, son unos ficheritos que se almacenan en tu ordenador con información sobre tu navegación por Internet. Las usan prácticamente todas las webs, pero ahora los políticos nos obligan a informarte de que las utilizamos y, por tanto, a molestarte con un mensaje al entrar a esta. Distrito Fallas solo utiliza cookies para reconocer a usuarios registrados y realizar estadísticas de visitas. Esperamos que no te importe que las usemos y que navegues con tranquilidad (y no debería importante, porque ni te vamos a espiar ni a vender nada).

Cerrar