Un ‘pack’ de premis per a escriptors de llibret… i de Twitter

plf

Ahir van presentar-se els Premis de les Lletres Falleres, un conjunt de concursos literaris per a llibrets de falla on es vol premiar els articles, la sàtira, els assatjos i les portades, així com els relats ultracurts en xarxes socials. L’Associació d’Estudis Fallers (ADEF) i les comissions falleres Malva d’Alzira, Mocador de Sagunt i Borrull-Socors de València, amb la col·laboració de la plataforma Malalt de Falles, volen amb estos guardons fomentar el llibret com a difusor de la cultura. Seran en total 3.400 euros els que es repartiran en premis.

lletresfalleres1En l’acte, presentat pel periodista Joan Castelló, van intervenir Gil-Manuel Hernández, president de l’ADEF, així com un representant per cada comissió fallera convocant dels premis. Així, Hernández va presentar el Premi Enric Soler i Godes, convocat per l’ADEF, al millor article d’un llibret de falla de l’Horta; el representant de la Malva, el Premi Malva-Alzira al millor poema satíric d’un llibret de la Comunitat Valenciana; el faller de la Falla el Mocador, el Premi Mocador al millor assaig sobre Falles i cultura popular valenciana en un llibret de la Comunitat Valenciana, i el Premi Emili Llueca al mateix tipus d’escrit, però en un llibret del Camp de Morvedre. A estos guardons se n’afegix el convocat per la Falla Borrull-Socors, el Premi Mestre Ortifus a la coherència entre el llibret i el seu monument faller, tenint dues modalitats: continguts i portada. I també és novetat el Premi #PLF12 a un text satíricofaller breu, i tan breu, ja que ha de publicar-se en Twitter que amb el hashtag #plf12. En tots els premis d’este comissions falleres, l’ADEF és també convocant. Els organitzadors han destacat la fórmula del micromecenatge per tal d’aconseguir la dotació econòmica d’eixos premis, és a dir, donacions de poca quantitat procedents d’entitats públiques i privades que sumades en fan un import suficient.

D’esta manera s’han aconseguit 600 euros per al Premi Soler i Godes (300 per a l’autor i 300 per a la comissió) per al millor article d’un llibret publicat en la comarca de l’Horta, text que tindrà un màxim de 8.000 caràcters. Els articles hauran d’enviar-se a premisolerigodes@lletresfalleres.org.

Per altra banda, el Premi Malva també esta dotat amb 600 euros (igualment a mitges entre autor i comissió), per al millor poeta satíric publicat en un llibret, el qual tindrà entre 14 i 50 versos. En este cas, el text s’enviarà a premimalvaalzira@lletresfalleres.org.

lletresfalleres2Quant als premis Mocador i Emili Llueca, la dotació és de 300 i 200 euros respectivament, que també es repartixen a parts iguals entre l’autor i la comissió. Com s’ha comentat, són guardons per als millors assajos sobre Falles i cultura popular valenciana, en el Mocador per a un llibret de la Comunitat Valenciana, i en l’Emili Llueca per a un altre publicat en la comarca del Camp de Morvedre. L’extensió mínima del text serà de 8.000 caràcters, i haurà d’enviar-se a premimocador@lletresfalleres.org.

El nou Premi Mestre Ortifus tindrà 500 euros per a la millor portada de llibret (300 per a l’autor i 200 per a la comissió), i per altra banda altres 500 per a la millor coherència de continguts entre el llibret i el monument faller, 300 per a la comissió i 200 per al coordinador del volum. Per a participar cal fer una inscripció enviat un correu a premimestreortifus@lletresfalleres.org, i una vegada imprés el llibret, entregar-ne tres exemplars al casal de la Falla Borrull-Socors.

Altra novetat, el Premi  #PLF12, s’atorgarà al millor text satíric breu publicat en Twitter, Facebook o Google Plus publicat a partir de 15 de novembre, el qual tindrà un màxim de 133 caràcters en qualsevol de les xarxes socials. En cas de fer-ho en Twitter, serà obligatòria l’etiqueta #plf12 al final del missatge. En Facebook, l’autor haurà d’inscriure’s com a seguidor de la pàgina de Lletres Falleres de Facebook, i al final del comentari haurà d’haver-hi un enllaç a www.lletresfalleres.org amb el text “Premi #plf12 a un text satiricofaller breu”. Per últim, en Google Plus s’indicarà també #plf12 i l’enllaç a l’esmentada web.

El termini de presentació a tots el premis finalitza a les 23.59 hores del 31 de gener de 2012.

Els organitzadors han destacat que la normativa que es tindrà com a correcta en els textos haurà de ser l’oficial del valencià, i per altra banda que els Premis de les Lletres Falleres estan oberts a altres convocants en successives edicions. Altre punt que va comentar-se és que s’ha apostat per Internet creant la web www.lletresfalleres.org i entrant en les xarxes socials més populars.

No te importará que usemos cookies, ¿verdad? Pues cierra este cuadro molesto y a disfrutar de la web. Más información

Nuestras cookies no se comen, son unos ficheritos que se almacenan en tu ordenador con información sobre tu navegación por Internet. Las usan prácticamente todas las webs, pero ahora los políticos nos obligan a informarte de que las utilizamos y, por tanto, a molestarte con un mensaje al entrar a esta. Distrito Fallas solo utiliza cookies para reconocer a usuarios registrados y realizar estadísticas de visitas. Esperamos que no te importe que las usemos y que navegues con tranquilidad (y no debería importante, porque ni te vamos a espiar ni a vender nada).

Cerrar