Fallas para falleros y no falleros según Candreu
¿Ya has leído La fallera mayor de València?

Setmanes culturals a la vista

berlangaEn breu tindrem entre les comissions falleres setmanes culturals per a tots els gustos (encara que cap arriba a durar una setmana): Pintor Stolz-Burgos del 9 al 12 de novembre amb exposició de llibrets, playbacks i gastronomia; Barri La Llum del 12 al 16 de novembre amb cine de Berlanga; Santa Cruz de Tenerife-Àngel de l’Alcàsser del 14 al 18 de novembre amb manualitats, papiroflèxia, arts marcials i presentació de projectes; i Els Lleons-Poeta Mas i Ros també del 14 al 18 amb xarrades sobre indumentària tradicional valenciana. ¡Per a que després diguen alguns que les Falles no són cultura!

stolzburgosEls fallers de Pintor Stolz-Burgos el 12 de novembre proclamaran la seua fallera major Patricia Rufete Huerta, i també tancaran les seues jornades culturals, les qual començaran el dia 9. En elles s’exposaran tots els llibrets de la comissió des de 1964, projectant-se el dia 10 un vídeos amb els millors i pitjos playbacks de la comissió i celebrant-se al dia següent unes jornades gastronòmiques. Totes les activitats començaran a les 20.30 hores.

bllumMés cinematogràfica és la setmana cultural de la Falla Barri La Llum, que amb el nom “València i el cine” tindrà una exposició i la projecció d’una sèrie de pel·lícules dirigides per Luis García Berlanga, després de les qual hi haurà un col·loqui. Els títols de les cintes seran La Vaquilla (dia 12 de novembre a les 22.30 hores, després de la inauguració de la setmana cultural), Calabuch (dilluns 14 a les 19.00 hores), El verdugo (dimarts 15 a la mateixa hora) i Los jueves milagro (dimecres 15 també a les set de la vesprada). Diumenge 13 serà la jornada infantil, i es projectarà El Mago de Oz de Victor Fleming a les 18.00 hores.

escutsctPer altra banda, Santa Cruz de Tenerife-Àngel de l’Alcàsser tindrà en el seu casal (carrer Santa Cruz de Tenerife, 2, de València) les següents activitats, començant totes a les 20.30 hores: dilluns 14, exposició de manualitats i pintures del grup d’arts plàstiques de la comissió; dimarts 15, xarrada sibre el monument a càrrec de la fallera major, Belén Aznar; dimecres 16, antologia fotogràfica dels 50 anys de la falla i presentació dels pròxims projectes;  dijous 17, demostració de papiroflèxia a càrrec de la fallera major infantil, Paula Mendieta; i divendres 18, demostració d’arts marcials i cloenda amb la inauguració de la ceràmica que recordarà l’aniversari esmentat.

escut lleons pmrEn l’altra punta de València, Els Lleons-Poeta Mas i Ros titula “Coneguem la nostra tradició” a cinc dies amb col·loquis dedicats a la indumentària valenciana. A partir de les 20.00 hores començaran estes xarrades amb els següents temes: telars (dia 14 de novembre, oferida per l’empresa Rafael Català), pentinat (dia 15, amb José Manuel Sabater, de L’Escarpidor), indumentària femenina (dia 16, amb Carmen Asins, de Les Barraques) i artesania (dia 17, amb els ventalls d’Ana Muñoz, orfebreria d’Art Antic i pintes de Flor d’Aigua). La comissió cobrarà 1,5 euros per entrada a cada col·loqui, podent-se adquirir un bo de 5 euros per a assistir a totes, el qual inclourà un número per al sorteig d’un ventall tradicional valencià.