Setmanes culturals a la vista

En breu tindrem entre les comissions falleres setmanes culturals per a tots els gustos (encara que cap arriba a durar una setmana): Pintor Stolz-Burgos del 9 al 12 de novembre amb exposició de llibrets, playbacks i gastronomia; Barri La Llum del 12 al 16 de novembre amb cine de Berlanga; Santa Cruz de Tenerife-Àngel de l’Alcàsser del 14 al 18 de novembre amb manualitats, papiroflèxia, arts marcials i presentació de projectes; i Els Lleons-Poeta Mas i Ros també del 14 al 18 amb xarrades sobre indumentària tradicional valenciana. ¡Per a que després diguen alguns que les Falles no són cultura!

Els fallers de Pintor Stolz-Burgos el 12 de novembre proclamaran la seua fallera major Patricia Rufete Huerta, i també tancaran les seues jornades culturals, les qual començaran el dia 9. En elles s’exposaran tots els llibrets de la comissió des de 1964, projectant-se el dia 10 un vídeos amb els millors i pitjos playbacks de la comissió i celebrant-se al dia següent unes jornades gastronòmiques. Totes les activitats començaran a les 20.30 hores.

Més cinematogràfica és la setmana cultural de la Falla Barri La Llum, que amb el nom “València i el cine” tindrà una exposició i la projecció d’una sèrie de pel·lícules dirigides per Luis García Berlanga, després de les qual hi haurà un col·loqui. Els títols de les cintes seran La Vaquilla (dia 12 de novembre a les 22.30 hores, després de la inauguració de la setmana cultural), Calabuch (dilluns 14 a les 19.00 hores), El verdugo (dimarts 15 a la mateixa hora) i Los jueves milagro (dimecres 15 també a les set de la vesprada). Diumenge 13 serà la jornada infantil, i es projectarà El Mago de Oz de Victor Fleming a les 18.00 hores.

Per altra banda, Santa Cruz de Tenerife-Àngel de l’Alcàsser tindrà en el seu casal (carrer Santa Cruz de Tenerife, 2, de València) les següents activitats, començant totes a les 20.30 hores: dilluns 14, exposició de manualitats i pintures del grup d’arts plàstiques de la comissió; dimarts 15, xarrada sibre el monument a càrrec de la fallera major, Belén Aznar; dimecres 16, antologia fotogràfica dels 50 anys de la falla i presentació dels pròxims projectes;  dijous 17, demostració de papiroflèxia a càrrec de la fallera major infantil, Paula Mendieta; i divendres 18, demostració d’arts marcials i cloenda amb la inauguració de la ceràmica que recordarà l’aniversari esmentat.

En l’altra punta de València, Els Lleons-Poeta Mas i Ros titula “Coneguem la nostra tradició” a cinc dies amb col·loquis dedicats a la indumentària valenciana. A partir de les 20.00 hores començaran estes xarrades amb els següents temes: telars (dia 14 de novembre, oferida per l’empresa Rafael Català), pentinat (dia 15, amb José Manuel Sabater, de L’Escarpidor), indumentària femenina (dia 16, amb Carmen Asins, de Les Barraques) i artesania (dia 17, amb els ventalls d’Ana Muñoz, orfebreria d’Art Antic i pintes de Flor d’Aigua). La comissió cobrarà 1,5 euros per entrada a cada col·loqui, podent-se adquirir un bo de 5 euros per a assistir a totes, el qual inclourà un número per al sorteig d’un ventall tradicional valencià.

 

 

No te importará que usemos cookies en esta web, ¿verdad? Si sigues navegando, entendemos que no. Más información

Las cookies son unos ficheritos que se almacenan en tu ordenador con información de tu navegación. Las usan prácticamente todas las webs, pero ahora los políticos nos obligan a informarte de que las utilizamos y, por tanto, a molestarte con un mensaje al entrar a esta. Distrito Fallas sólo utiliza cookies para reconocer a usuarios registrados, estadísticas y gestionar la posible publicidad, sin enviar ningún tipo de información personal. Si continuas navegando en la web sin cancelar su uso en tu navegador, entendemos que no te importa (y no debería importante, porque ni te vamos a espiar ni a vender nada).

Cerrar