Fallas para falleros y no falleros según Candreu

La Federació vol emportar-se’n les maquetes de gira

Festa per a tots 20111030 001

No és per a menys, en vista de l’èxit de públic que ha tingut esta edició de la Festa per a tots, la primera que va acompanyada de la Fira de la Tapa. Tant contenta està la Federació de Falles de la Secció Especial (FFSE) amb el seu esdeveniment, que pensa ficar les maquetes en un camió i portar-les de viatge per exposarles per dins i fora de la Comunitat Valenciana, amb tapes incloses i potser algun element relacionat amb altres festes de la ciutat.

Festa per a tots 20111030 003

No és per a menys, ja que el nombre de visitants de la mostra al vell llit del riu Túria es compta per milers els caps de setmana, havent-hi gent des de primera hora del matí. La FFSE intenta trobar el suport de la Conselleria de Turisme i de la Diputació de València per a este projecte de “bolos” de les maquetes, el qual, a banda de suposar una gran publicitat per a les falles federades, també implica una font d’entrada de diners, i és que en estos temps de crisi la Federació esta fent grans esforços per trobar-ne de noves.

Per cert que la “Festa per a tots” no ha acabat. Hui tenim una lectura dramatitzada de l’obra Don Juan Tenorio a les 20.30, a càrrec de fallers de Na Jordana, a més de la inevitable festa de Halloween una hora després. I demà, batucada a les 13.00 hores i mascletà en miniatura a les 14.00. I naturalment, les maquetes no se n’han anat i poden vore’s fins demà a mitja vesprada: