¿Has leído "Aquellas primeras fallas"?

Jornades culturals del món faller a Torrent

Els dies 21, 22 i 23 d’octubre, l’Agrupació de Falles de Torrent (que són quasi totes les de la localitat, 20 de 29) celebrarà unes jornades culturals dedicades a la festa fallera on hi haurà tres col·loquis dedicats a tres punts importants de la festa: la fallera major, el monument i la indumentària tradicional. A banda, s’exposaran els esbossos de les falles que plantaran en 2012 les comissions agrupades.

Eixos esbossos són el punt central de les jornades. Les comissions agrupades (Falla Àngel de l’Alcàsser, Falla Antoni Pardo, Falla Avinguda, Falla Poble nou, Falla Sedaví, Falla Carrer Toledo, Falla Ramón y Cajal, Falla Sants Patrons, Falla Sant Roc, Falla Pare Méndez, Falla Carrer Benemèrita, Falla Nicolau Andreu, Falla Saragossa-Parc Central, Falla Segon Tram Avinguda, Falla Camí Reial, Falla Lope de Rueda, Falla Cronista, Falla Parc de Trénor, Falla Reina Sofía-Pedro Iturralde i Falla El Molí) els mostraran a la sala d’exposicions de la Caixa Rural de Torrent des del 22 d’octubre a les 21.00 hores.

A les 21.30 hores del dia 21 d’octubre s’inauguraran les jornades culturals, començant vora una hora després el primer col·loqui, el qual porta per títol “Vivències d’una reina”. Participaran en el mateix falleres majors de diverses localitats: Míriam Boluda (Alzira 2010), Ángela Bataller (Gandia 2008), Cristina Plumed (Camp de Morvedre 2008), Sara Ros (Borriana 2010) i Sandra Fas (Torrent 2009), sent la moderadora Marta Querol (Valencia 1988).

Al dia següent, tindrà lloc a les 21.15 hores la xarrada “Amb estil propi” dedicada al monument faller. En este cas els ponents seran els artistes fallers Pere Baenas, Vicente Martínez Aparici,  Óscar García, Dani Jiménez Zafrilla i Paco Carrasco. El moderador serà Alejandro García, director del programa Cadafal de Ràdio Nou.

Per últim, el tercer col·loqui començarà el 23 d’octubre a les 11.15 hores i tractarà sobre indumentària valenciana. Amb el nom “De la tradició a l’evolució passant per la interpretació” estaran  Mª Victoria Liceras (investigadora de la indumentària tradicional  valenciana i presidenta de la Associació Valenciana d’Indumentaristes), Salvador Mercado (director del grup de danses Alimara, investigador de la indumentària tradicional i del folklore valencià), Ernesto de Sostoa (indumentarista i dissenyador d’alta costura) i Francis Montesinos (dissenyador d’alta costura),  sent Kepa Llona el moderador. Prèviament a este debat s’inaugurarà una exposició d’un vestit de valenciana autèntic del segle XVIII, el que va dissenyat Francis Montesinos per a la Falla Mossén Sorell-Corona en 2005, i el que va lluir Ángeles Hernández en l’acte d’elecció de les corts d’honor de València, creat este últim per Ernesto de Sostoa.

No te importará que usemos cookies en esta web, ¿verdad? Si sigues navegando, entendemos que no. Más información

Las cookies son unos ficheritos que se almacenan en tu ordenador con información de tu navegación. Las usan prácticamente todas las webs, pero ahora los políticos nos obligan a informarte de que las utilizamos y, por tanto, a molestarte con un mensaje al entrar a esta. Distrito Fallas sólo utiliza cookies para reconocer a usuarios registrados, estadísticas y gestionar la posible publicidad, sin enviar ningún tipo de información personal. Si continuas navegando en la web sin cancelar su uso en tu navegador, entendemos que no te importa (y no debería importante, porque ni te vamos a espiar ni a vender nada).

Cerrar