Economia fallera a ritme de Wagner

borrull

En estos temps en què les notícies econòmiques són per a unflar-se a plorar, la Falla Borrull-Socors planteja uns monuments per a 2012 que veuen amb enginy i humor l’actual i llarga crisi. Ahir per la nit van presentar-se els esbossos a la vegada que s’oferia la quarta edició del Club de les històries, amb monòlegs seriosos i en broma amb el títol global “La cosina té un risc”.

La Wagner Brother-Borrull Corporation, una factoria d’idees creada per esta comissió fallera, ha donat el seu primer fruit amb la falla Trenquem la vidriola, basada en l’obra wagneriana ‘L’Or del Rhin’. L’artista faller Juane Cortell és el cap d’eixa corporació on també figuren en nòmina (és un dir) Joan Castelló, Javier Mozas, Javier Serra, Sebas Marín, Aída Valero, Ortifus o Antoni Lluís Martínez, i que ha preparat un projecte inspirat en la tetralogia d’òperes de Wagner L’anell del Nibelung. La idea de la Borrull-Socors és, des de 2012, plantar cada any un monument basat en cadascuna de les òperes d’eixa tetralogia, acabant-se esta en 2015, quan es compliran 75 anys de la primera falla plantada en la demarcació.

El motiu d’haver triat com a inspiració d’enguany l’obra L’Or del Rhinés perquè reflectix molt bé la crisi econòmica, social i política que vivim, on els ciutadans estan pagant els abusos de les entitats financeres. L’Or del Rhin, que donava el poder i permitia anar a la residència dels Déus, hui és el símbol de la destrucció de l’estat del benestar, davant el qual només ens queda estalviar amb la vidriola. Es pot seguir la informació del projecte en les webs trenquemlavidriola.org i 75fallesplantades.org.

Quant a l’esbós de la falla, mirant-lo sembla que és molt, molt innovadora, però la falla no serà exactament així: és un codi que cal llegir amb una aplicació del telèfon mòbil i que dirigirà a la informació del monument.

Borrull2012

La infantil té el lema contrari, Plenem la vidriola.tbo, i és un foment a l’estalvi dels xiquets. El seu artista és també Juane Cortell:

infantil2012

Quant la Club de les històries, va ser un compendi de monòlegs que tractaven en clau d’humor, llevat d’algun cas més seriós, l’economia aplicada a les Falles. Els participants van ser al final Joan Castelló, Antoni Lluís Martínez, Amadeu Sanchís, Josep Lluis Marín i Carles-Andreu Fernández, Candreu.

2 ideas sobre “Economia fallera a ritme de Wagner”

Los comentarios están cerrados.

No te importará que usemos cookies, ¿verdad? Pues cierra este cuadro molesto y a disfrutar de la web. Más información

Nuestras cookies no se comen, son unos ficheritos que se almacenan en tu ordenador con información sobre tu navegación por Internet. Las usan prácticamente todas las webs, pero ahora los políticos nos obligan a informarte de que las utilizamos y, por tanto, a molestarte con un mensaje al entrar a esta. Distrito Fallas solo utiliza cookies para reconocer a usuarios registrados y realizar estadísticas de visitas. Esperamos que no te importe que las usemos y que navegues con tranquilidad (y no debería importante, porque ni te vamos a espiar ni a vender nada).

Cerrar