Fallas para falleros y no falleros según Candreu

El primer Santaeulalia ens ha deixat

salvador santaeulaliaSalvador Santaeulalia Fito, el primer artista faller de la coneguda nissaga, ens va deixar el 14 d’agost de 2011. Salvador va nàixer el 29 de juny de 1919 , va introduir-se en la construcció de falles treballant amb Manolo Ferrer, amb qui va plantar la seua primera falla en la demarcació de Ciudad Jardin-Nueva Habana de Paterna en 1944; però el seu primer monument en solitari va ser en 1948 al Barri de La Coma d’eixa mateixa localitat. La seua última falla va plantar-se en 1989 en Llibertat-Teodor Llorente (Burjassot), però molt abans ja estava seguint les seues passes el seu fill major, Miguel Santaeulalia, autor de monuments molt premiats i recordats i pare, a la seua vegada, dels artistes Pere, Alejandro i Miguel Santaeulalia Serrán. Del trist esdeveniment de la mort de Salvador Santaeulalia s’ha fet ressó l’estudiós faller Manolo Sanchís per Facebook.