El primer Santaeulalia ens ha deixat 1


Salvador Santaeulalia Fito, el primer artista faller de la coneguda nissaga, ens va deixar el 14 d’agost de 2011. Salvador va nàixer el 29 de juny de 1919 , va introduir-se en la construcció de falles treballant amb Manolo Ferrer, amb qui va plantar la seua primera falla en la demarcació de Ciudad Jardin-Nueva Habana de Paterna en 1944; però el seu primer monument en solitari va ser en 1948 al Barri de La Coma d’eixa mateixa localitat. La seua última falla va plantar-se en 1989 en Llibertat-Teodor Llorente (Burjassot), però molt abans ja estava seguint les seues passes el seu fill major, Miguel Santaeulalia, autor de monuments molt premiats i recordats i pare, a la seua vegada, dels artistes Pere, Alejandro i Miguel Santaeulalia Serrán. Del trist esdeveniment de la mort de Salvador Santaeulalia s’ha fet ressó l’estudiós faller Manolo Sanchís per Facebook.