Fallas para falleros y no falleros según Candreu
¿Ya has leído Del Pregón a la Crida?

Artistes fallers en les biografies de la Real Academia de la Historia

Ahir van presentar-se els primers 25 volums del Diccionario Biogràfico Español de la Real Academia de la Historia, una obra que arribarà als 50 toms i a més de 43.000 biografies de personatges espanyols des del segle III fins a 1950. Potser pensaràs: sí, això està molt bé, però ¿què pinta esta notícia en una web fallera? Doncs que entre les biografies n’hi ha de 17 artistes fallers, les quals van ser escrites per membres de l‘Associació d’Estudis Fallers (ADEF).

En este diccionari biogràfic apareixen les biografies d’artistes fallers de totes les èpoques, que en concret són: Regino Mas Marí, Josep Manuel Alares Sales, Joan Canet Bonora, Carles Cortina Beltrán, Salvador Debón Cortina, Joan Huerta Gasset, Manuel Martín López, Josep Martínez Mollá, Julio Monterrubio Fernández, Josep Pascual Ibáñez, Josep Puche Hernández, Julià Puche Ferrandis, Ricardo Rubert Andrés, Alfredo Ruiz Ferrer, Miquel Santaeulàlia Núñez, Modest González Latorre i Vicent Luna Cerveró. Els autors d’estes entrades són Josep Joan Coll i Fornés, Víctor Valero Valero, Javier Mozas Hernando, Josep Martínez Tormo, Vicent Borrego Pitarch, Moisés Alarcón Sánchez, Paco Pellicer Brell, Fernando Morales Checa, Marisa Falcó Couchud, Gil Manuel Hernández i Martí, Lluís Mesa i Reig i Joan Castelló Lli.

L’obra, que ha tardat 12 anys en escriure’s, tindrà una tirada de 1.000 exemplars que només podran comprar-se per suscripció en la Real Academia de la Historia, i no serà barateta precisament: el seu preu és de 3.500 euros. De tota manera, podrà consultar-se per Internet.