¿Has leído "El pavo del ayuntamiento"?

Dues hores de cine faller antic

cineEn estes pel·lícules no ixen Bardem, Brad Pitt i ni tan sols Miley Cyrus (afortunadament), però són una joia de la història de les Falles les que s’han triat per a l’edició de Falles de Cel·luloide d’enguany. Tindrà lloc els dies 22 i 23 de febrer al Saló Alfons el Magnànim del Centre Cultural La Beneficència, projectant-se quasi dues hores de documentals dels anys vint, noticiaris del NO-DO dels quaranta, reportatges dels cinquanta i gravacions familiars dels seixanta al vuitanta.

En efecte, a les 19.30 hores dels dies 22 i 23 de febrer de 2011 començaran les sessions de la segona edició de les Falles de Cel·luloide que tant d’èxit van tindre l’any passat. En les filmacions seleccionades per a esta ocasió apareixeran les falles més important de l’any en què van realitzar-se, així com activitat fallera i tallers d’artistes.  Abans de cada sessió hi haurà una xarrada introductòria, i després de les projeccions començarà un col·loqui amb el públic, ja que amb esta iniciativa és ampliar el coneixement de les Falles i reforçar el seu valor patrimonial.

Este és el programa de projeccions previst:

Dimarts, 22 de febrer

  • Mientras arden las fallas (1929). Dir.: Miguel Monleón. Documental ficcionat, B/N, muda, 45 min.
  • Reportatge familiar sobre les Falles de 1961 (1961). Color, muda, 15 min.

Dimecres, 23 de febrer

  • Fallas de Valencia (1928/29). Dir.: Joan Andreu Moragas. Documental B/N, muda, 12 min.
  • El globo de Milà (1944). B/N, muda, 2 min. 26 seg.
  • Fiesta del fuego (1956). Dir.: Luis Torreblanca. Color, sonora, 10 min.
  • Fallas después de la riada (1958). NO-DO. Color, muda, 9 min.
  • Fallas de Valencia en 1978 (1978). Reportatge familiar. Color, muda, 7 min.
  • Cabalgata Infantil del Ninot (1981). Documental. Color, sonora, 7 min.
  • Valencia (1946). NO-DO. B/N, 4 min. 15 seg.
  • Valencia y sus Fallas (1948). NO-DO. B/N, sonora, 3 min. 50 seg.

L’Associació d’Estudis Fallers (ADEF) ha tornat a organitzar estes jornades cinematogràfiques junt al Centre de Documentació de la Festa de les Falles, Junta Central Fallera, el Museu Valencià d’Etnologia i l’Institut Valencià de Cinematografia Ricardo Muñoz Suay (IVAC).

No te importará que usemos cookies, ¿verdad? Pues cierra este cuadro molesto y a disfrutar de la web. Más información

Nuestras cookies no se comen, son unos ficheritos que se almacenan en tu ordenador con información sobre tu navegación por Internet. Las usan prácticamente todas las webs, pero ahora los políticos nos obligan a informarte de que las utilizamos y, por tanto, a molestarte con un mensaje al entrar a esta. Distrito Fallas solo utiliza cookies para reconocer a usuarios registrados y realizar estadísticas de visitas. Esperamos que no te importe que las usemos y que navegues con tranquilidad (y no debería importante, porque ni te vamos a espiar ni a vender nada).

Cerrar