Fallas para falleros y no falleros según Candreu

Fotografies per la sostenibilitat

borullLa Falla Borrull-Dr. Peset Cervera ha convocat per tercera vegada el seu concurs fotogràfic “Sostenibilitat”, en el qual es premiaran les imatges que millor reflectixen la idea de la sostenibilitat del medi ambient o que tracten el tema de l’aigua. Es repartiran dos primers premis de 1.500 euros entre d’altres, i el termini per a presentar treballs acabarà el dia 30 d’octubre. A més, les fotos es vendran en benefici de la Fundació Maides.

Però este concurs té en joc més premis. Per a les fotos relacionades amb la sostenibilitat, n’hi ha un primer de 1.500 euros i un segon de 800; i per altra banda, les fotos sobre aigua tenen altres premis també de 1.500 i 800 euros respectivament. I a més, es donarà un altre premi de 300 euros a la imatge que millor reflectisca la sostenibilitat d’una comissió fallera; este premi només podrà donar-se a un faller censat en Junta Central Fallera, mentre que per a la resta este requisit no és imprescindible. Les fotografies premiades i 25 més seleccionades formaran part d’una exposició al Jardí Botànic de València que tindrà el títol “MostraSOS”. Les fotografies de l’exposició es podran adquirir per un preu que estarà entre els 60 i els 100 euros, diners que es destinaran a la Fundació Mare de Déu dels Innocents i Desamparats (Maides), la qual té diversos fins socials entre els quals hi ha l’Ofrena de Flors de Falles.

El jurat està format per Felipe Garín, historiador d’art, director del Museu del Prado durant 1991-1993, exdirector de l’Acadèmia d’Espanya a Roma i actual director de l’Aula d’Arts Escèniques d’Alfons el Magnànim; José Alberto Comos Guillén, director de la Fundació Aigua i Progrés; Jaime Fuster i Raquel Damià, professors de l’Escola d’Art Superior de Disseny de València; i Boro Peiró, periodista i conductor del programa Gente de Fallas d’Onda Cero.

Poden participar en el concurs, fotògrafs aficionats i professionals residents enEspanya. Les obres han d’enviar-se per correu certificat a l’adreça següent: Falla Borrull-Dr. Peset Cervera C/ Dr. Peset Cervera,11 baix. 46008 València. També poden enviar-se a través de la web www.noubotanic.com.

Este concurs fotogràfic està integrat en el programa d’activitats sobre el Canvi Climàtic de la Fundació Divina Pastora organització sense ànim de lucre que té com a objectiu prestar atenció a persones amb alt risc d’exclusió social i orientada a la promoció d’obres socials, benèfiques, metge-sanitàries i de protecció de la salut.