¿Has leído "La Ofrenda de Flores"?

L’ADEF participa en un curs de la Universitat de Gandia

carnavalrioL’Associació d’Estudis Fallers (ADEF) participarà en el curs “Arquitectura de l’efímer: Carnaval enfront de Falles” que impartirà la Universitat d’Estiu de Gandia del 12 al 16 de juliol. En este curs es farà una aproximació als pareguts i diferències entre el Carnaval de Brasil i les Falles, i en ell intervindran representants de les dues festes, entre els quals es troben Gil-Manuel Hernández per part de l’ADEF, Paco López Albert com a artista faller, i la parella Fet d’Encàrrec com a ADEF i artistes fallers.

uegEl paregut entre el Carnaval i les Falles es dóna, per exemple, en què les falles s’organitzen per categories i per grups de veïns, i les escoles de samba s’ordenen per grups i per comunitats ciutadanes. L’artista faller desenvolupa un tema i crea un monument al·legòric, la falla, i el carnavalesc crea un enredo que es desenvolupa per a presentar-lo a l’avinguda/sambòdrom. Les persones que participen en les falles són els fallers i les falleres, i en el carnaval, el destaque de l’escola de samba.

Els coordinadors del curs són el professor d’història de l’art de la Universitat de València Rafael Gil Salinas (Rafael.Gil@uv.es) i Wilson Lazaro de Almeida, comissari del Museu Bispo de Rosario d’Art Contemporani, de Rio de Janeiro. S’impartirà al Centre Internacional de Gandia (C/ Fundació Vicent Ferrer, 6, Gandia) de 12.00 a 14.00 hores entre els dies 12 al 16 de juliol, i equival a dos crèdits de lliure opció en estudis universitaris. La matrícula pot formalitzar-se en la pàgina http://www.uv.es/cig. Este és el seu programa detallat:

12 de juliol

 • “Falles enfront de Carnestoltes: una síntesi”
 • Rafael Gil Salinas, professor d’història de l’art, Universitat de València.
 • Wilson Lazaro de Almeida, comissari del Museu Bispo de Rosario d’Art Contemporani, Rio de  Janeiro

13 de juliol

 • “Al·legoria i trama”
 • Alexandre Louzada, carnavalesc
 • Francisco López Albert, artista faller

14 de juliol

 • “Art al carrer: del sambòdrom a la plaça de l’Ajuntament”
 • Alex de Souza, carnavalesc
 • Representant de Fet d’Encàrrec

15 de juliol

 • “L’escola de samba i el casal faller”
 • Paulo Roberto Santi, departament de carnaval d’una escola de samba
 • Vicent Gregori, Federació de Falles de Gandia

16 de juliol

 • “Últimes investigacions sobre el Carnaval i les Falles”
 • Raquel Teixeira Valença, investigadora de la Fundação Casa de Rui Barbosa i vicepresidenta d’escola de samba
 • Gil Manuel Hernández i Martí, president de l’Associació d’Estudis Fallers, Universitat de València