L’ADEF participa en un curs de la Universitat de Gandia

carnavalrioL’Associació d’Estudis Fallers (ADEF) participarà en el curs “Arquitectura de l’efímer: Carnaval enfront de Falles” que impartirà la Universitat d’Estiu de Gandia del 12 al 16 de juliol. En este curs es farà una aproximació als pareguts i diferències entre el Carnaval de Brasil i les Falles, i en ell intervindran representants de les dues festes, entre els quals es troben Gil-Manuel Hernández per part de l’ADEF, Paco López Albert com a artista faller, i la parella Fet d’Encàrrec com a ADEF i artistes fallers.

uegEl paregut entre el Carnaval i les Falles es dóna, per exemple, en què les falles s’organitzen per categories i per grups de veïns, i les escoles de samba s’ordenen per grups i per comunitats ciutadanes. L’artista faller desenvolupa un tema i crea un monument al·legòric, la falla, i el carnavalesc crea un enredo que es desenvolupa per a presentar-lo a l’avinguda/sambòdrom. Les persones que participen en les falles són els fallers i les falleres, i en el carnaval, el destaque de l’escola de samba.

Els coordinadors del curs són el professor d’història de l’art de la Universitat de València Rafael Gil Salinas (Rafael.Gil@uv.es) i Wilson Lazaro de Almeida, comissari del Museu Bispo de Rosario d’Art Contemporani, de Rio de Janeiro. S’impartirà al Centre Internacional de Gandia (C/ Fundació Vicent Ferrer, 6, Gandia) de 12.00 a 14.00 hores entre els dies 12 al 16 de juliol, i equival a dos crèdits de lliure opció en estudis universitaris. La matrícula pot formalitzar-se en la pàgina http://www.uv.es/cig. Este és el seu programa detallat:

12 de juliol

 • “Falles enfront de Carnestoltes: una síntesi”
 • Rafael Gil Salinas, professor d’història de l’art, Universitat de València.
 • Wilson Lazaro de Almeida, comissari del Museu Bispo de Rosario d’Art Contemporani, Rio de  Janeiro

13 de juliol

 • “Al·legoria i trama”
 • Alexandre Louzada, carnavalesc
 • Francisco López Albert, artista faller

14 de juliol

 • “Art al carrer: del sambòdrom a la plaça de l’Ajuntament”
 • Alex de Souza, carnavalesc
 • Representant de Fet d’Encàrrec

15 de juliol

 • “L’escola de samba i el casal faller”
 • Paulo Roberto Santi, departament de carnaval d’una escola de samba
 • Vicent Gregori, Federació de Falles de Gandia

16 de juliol

 • “Últimes investigacions sobre el Carnaval i les Falles”
 • Raquel Teixeira Valença, investigadora de la Fundação Casa de Rui Barbosa i vicepresidenta d’escola de samba
 • Gil Manuel Hernández i Martí, president de l’Associació d’Estudis Fallers, Universitat de València

No te importará que usemos cookies, ¿verdad? Pues cierra este cuadro molesto y a disfrutar de la web. Más información

Nuestras cookies no se comen, son unos ficheritos que se almacenan en tu ordenador con información sobre tu navegación por Internet. Las usan prácticamente todas las webs, pero ahora los políticos nos obligan a informarte de que las utilizamos y, por tanto, a molestarte con un mensaje al entrar a esta. Distrito Fallas solo utiliza cookies para reconocer a usuarios registrados y realizar estadísticas de visitas. Esperamos que no te importe que las usemos y que navegues con tranquilidad (y no debería importante, porque ni te vamos a espiar ni a vender nada).

Cerrar