Multipresentació al Museu Faller

Guia del Museu Faller 019En una mostra d’aprofitament protocolari, Junta Central Fallera va celebrar ahir, en el mateix acte, l’entrega dels ninots indultats de 2010 del quadre de la fallera major de València al Museu Faller, així com la presentació del nou volum de Vivir las fallas i de la nova guia d’este museu. L’entrada del mateix va ser l’escenari de tan “compacte” event, presentat per locutor d’Onda Cero Salvador Peiró i que va comptar amb la presència de mitjans de comunicació, les falleres majors de València, les seues corts d’honor, nombrós públic i una pluja que quasi passa per aigua l’acte.

Guia del Museu Faller 012

En una vesprada on el cel a poc a poc va anar posant-se negre, l’entrada del Museu Faller de València va reviure el ritual de l’entrega dels ninots indultats. Naturament, no van faltar els representats de la Falla Exposició, encara contents per haver aconseguit el doblet de l’indult el 2010, i els artistes fallers dels grups, Fede Ferrer i Joan S. Blanch. Després, com ja és costum des de 1995, va efectuar-se l’entrega al museu del quadre de la fallera major de València, María Pilar Giménez, pintat per Conrado Meseguer.

Guia del Museu Faller 009

Així mateix, també va presentar-se el volum de Vivir las Fallas de 2010, en el qual la delegació de mitjans de comunicació de J.C.F.  fa un repàs gràfic a les festes falleres del passat març amb fotografies de Lázaro de la Peña i Josep Vicent Zaragozá. Enguany fa afegir-se a l’acte la presentació de la Guia del Museu Faller, un llibre editat en quatre idiomes editat per l’Associació d’Estudis Fallers (ADEF) amb la intenció d’ajudar als visitants d’eixe museu a gaudir de tots els seus fons. El president de l’ADEF, Gil-Manuel Hernández, va destacar la necessitat d’esta obra per l’augment de visitants del Museu Faller en els últims anys causat per la construcció de la Ciutat de les Arts i les Ciències al seu costat.

Guia del Museu Faller 017