El 69 de ‘El Turista’ ja s’ha presentat

El part d’El Turista Fallero ha sigut dolorós (ni epidural ni res amb la crisi), però ha eixit bé. El casal de Duc de Gaeta-Pobla de Farnals va ser el lloc on va presentar-se ahir el número 69 d’esta publicació que no pot faltar en cap setmana fallera des de 1942. En un acte senzill van presentar-se els 45 col·laboradors gràcies a un vídeo muntat a tal efecte, els quals van fer-se la típica foto de família. El xocolate amb bunyols i els mojitos (que no són tan valencians, però que estaven molt bons també) van fer encara més agradable el moment al nombrós públic que allí va estar.

Alguns tenien mals presagis, i pensaven que El Turista Fallero correria la mateixa sort que altres revistes falleres desaparegudes recentment, però no ha sigut així. La campanya Salvem El Turista Fallero no va tindre l’èxit esperat (només van comprar anticipadament la revista unes 100 persones, quan es necessitaven 500), però va ajudar, així com els continguts cedits altruistament pels col·laboradors. A l’acte va estar present la fallera major de València, Pilar Giménez, qui va rebre de mans de Javier Tejero, director de la revista enguany, un exemplar de la mateixa.

Marcos Soriano, presentador de l’event, va donar pas a Jesús Peris, guanyador del premi de contes fallers amb el seu relat Perquè respire el foc, per a després pujar a l’escenari tots els col·laboradors presents al casal: Carles-Andreu Fernández (sí, el que escriu este text), Hernán Mir, Xavi Serra, Toni Fornes, Carlos Corredera, José Miguel Aparicio, Joan Castelló, Nacho Martínez, Amparo Díaz, etc. Un vídeo mostrava el nom de cadascú amb una imatge del seu treball en la revista.

Quant al contingut del número presentat, cal destacar el Pregó Faller escrit per Santiago Grisolía, president del Consell Valencià de Cultura; l’entrevista a la fallera major de València feta per Guillermo Ortigueira; l’auca de Juanjo García; la crònica de l’any faller de Moisés Domínguez; els articles d’humor de José Miguel Aparicio i d’un servidor; l’article eròtic d’Hernan Mir; les recomanacions de monuments fallers de l’equip Tot Falles; les recomanacions d’actes també escrites per mi i, naturalment, els esbossos de totes les falles gran de València i l’Horta.

Com s’ha comentat anteriorment, l’editorial va prepara un vídeo amb els col·laboradors d’este número, el qual ja està en Internet gràcies a Cendra Digital:

No te importará que usemos cookies en esta web, ¿verdad? Si sigues navegando, entendemos que no. Más información

Las cookies son unos ficheritos que se almacenan en tu ordenador con información de tu navegación. Las usan prácticamente todas las webs, pero ahora los políticos nos obligan a informarte de que las utilizamos y, por tanto, a molestarte con un mensaje al entrar a esta. Distrito Fallas sólo utiliza cookies para reconocer a usuarios registrados, estadísticas y gestionar la posible publicidad, sin enviar ningún tipo de información personal. Si continuas navegando en la web sin cancelar su uso en tu navegador, entendemos que no te importa (y no debería importante, porque ni te vamos a espiar ni a vender nada).

Cerrar