El descongelador de Pare Santonja al carrer

La comissió de Mislata Pare Santonja-Cardenal Benlloch vol recordar-nos durant la setmana fallera el fred que estem passant en estos dies, ja que en la seua tornada al concurs de carrers adornats ha triat el tema “Desgel”. En concret, els fallers volen fer una crítica a la pèrdua de valors i tradicions falleres en els temps actuals. La comissió torna a este concurs on ha aconseguit nombrosos premis, en un any que ha estat a punt de no celebrar-se.

El motiu d’haver triat eixe tema per al carrer adonat és que la pròpia falla Pare Santonja ha sofrit les conseqüències d’eixa baixada de l’esperit faller. Realitzar projectes d’eixe tipus s’ha fet més complicat perquè els propis fallers tenen altres prioritats majors que la festa, i per altra banda, el barri cada vegada és més intolerant amb l’actividad fallera (per exemple, quan es queixen del carrer tallat). El recorregut del carrer adornat començarà amb una família esquimal amb l’iglú inclòs i un mamut prehistòric, representant l’Edat de Gel. Després, el desgel de la Terra es mostra amb animals i vegetació, i l’home agraint a la Natura tot eixe esplendor amb rituals.

Per a la confecció de tots els ninots i altres elements de la decoració, s’ha utilitzat nombroso material reciclat i molt de treball de carpinteria. Han sigut importants les donacions de materials per part d’empreses vinculades a la comissió a través dels seus fallers, així com el patrocini d’una important cadena de supermercats.

Ahir, dia de la presentació als mitjans de comunicació del projecte del carrer adornat, va emetre’s el programa Veus de festa de la 101.9 FM des del casal.

No te importará que usemos cookies en esta web, ¿verdad? Si sigues navegando, entendemos que no. Más información

Las cookies son unos ficheritos que se almacenan en tu ordenador con información de tu navegación. Las usan prácticamente todas las webs, pero ahora los políticos nos obligan a informarte de que las utilizamos y, por tanto, a molestarte con un mensaje al entrar a esta. Distrito Fallas sólo utiliza cookies para reconocer a usuarios registrados, estadísticas y gestionar la posible publicidad, sin enviar ningún tipo de información personal. Si continuas navegando en la web sin cancelar su uso en tu navegador, entendemos que no te importa (y no debería importante, porque ni te vamos a espiar ni a vender nada).

Cerrar