Fallas para falleros y no falleros según Candreu
¿Ya has leído Los trenes falleros?

Les fotografies solidàries guanyadores

inigo beristain cambio climaticoEsta foto d’una piscina on resulta difícil banyar-se és la guanyadora del concurs fotogràfic NouBotànic de SOStenibilitat, el qual va ser convocat per la Falla Borrull-Dr. Peset Cervera i la Fundació Divina Pastora. El seu autor, Íñigo Beristain, la va titular Canvi Climàtic, i per ella rebrà 1.500 euros i un ninot sostenible “NouBotàniC”. El segon premi va recaure en Manuel Muñoz amb la imatge Solheimjökull, qui rebrà 800 euros i un altre ninot, mentre que en la modalitat de fallers inscrits en Junta Central Fallera va guanyar Vicente Daniel García Esteve, de la Falla Santa Maria Micaela-Martí l’Humà, amb l’obra Camino de Santiago Siglo XXI. Per altra banda, en la categoria “Aigua” van quedar en primer i segon lloc Pilar García i José Cámara respectivament, amb les seues fotos Tetsuo i Puerta.

SegonEl jurat del concurs el van formar Juan Manuel Castro, Premi Nacional de Fotografia; Teresa Legarre, directora de la Galeria Paz y Comedias; el fotògraf Raúl Belinchón; Lázaro de la Peña, fotògraf oficial de Junta Central Fallera; i l’assessor de la Regidoria de Qualitat Mediambiental, Energia Renovable, Canvi Climàtic i Cicle Integral de l’Aigua de l’Ajuntament de València, Juan Carlos Beneyto.

Les imatges guanyadores junt a altres 25 seleccionades seran les que es podran vore en l’exposició itinerant “MostraSOS”, la qual va inaugurar-se en el seu primer establiment, el Jardí Botànic de València, ahir dimecres 20 de gener. A l’acte van assistir Félix Crespo, regidor de Fires i Cultura de l’Ajuntament de València, i M. Àngels Ramón-Llin, regidora de Qualitat Mediambiental, Energia Renovable, Canvi Climàtic i Cicle Integral de l’Aigua. Amb ells van estar Luis de Bago, gerent de la Fundació Divina Pastora; Sebastián Marín Martínez, president de la Falla Borrull-Dr. Peset Cervera; i Alicia Ventura, comissària de l’exposició.

El caràcter solidari de l’exposició és doble: per un costat, concienciar de la necessitat de fer un planeta més sostenible, i per altra, recaptar diners  per a les entitats PayaSOSpital i la Fundació Aixec amb la venda de les fotos exposades.