¿Has leído "Los carteles de Fallas"?

Ceramista Ros dedica la setmana cultural a la ceràmica

Escut Falla Ceramista Ros-José Mª Mortes LermaValga la redundància, la Falla Ceramista Ros-José M. Mortes Lerma de València celebrarà una setmana cultural entre els dies 17 i 19 novembre dedicada a l’especialitat del senyor Ros, és a dir, la ceràmica. En ella hi haurà xerrades sobre la història d’este art i la seua tècnica, una exposició de peces, i es presentaran els projectes de falla per a 2010 (que se suposa no seran de ceràmica, ja que en eixe cas no es cremaran ni a tirs).

El programa d’estos dies culturals és el següent:

DIA 17 NOVEMBRE, dimarts. A les 19:30 h.s’inaugurarà la setmana cultural per part dels màxims representants, Jaume Garcia Alapont i Loli Expósito Luque, i José Vicente Jordan López i Paula Casero Trilles, amb un VI D’HONOR, per seguidament celebrar una xerrada-conferència per part de la fallera Isabel Lerma (professora d’ensenyament secundari) sobre la història de la ceràmica, i prestant especial atenció a la figura del Ceramista Ros.

DIA 18 NOVEMBRE, dimecres. A partir de les 19:30 h, una interessant xerrada sobre diversos aspectes i procediments de realització i treball d’este art tan valencià com és la ceràmica, impartida pel Mestre Ceramista JOSÉ LUIS LUNA VILAR, qui ha cedit valuoses peces de la seua col·leció per a l’Exposició que es podrà vore eixos dies al casal.

DIA 19 NOVEMBRE, dijous. A partir de les 19:45 h al casal (Carrer Ceramista Ros núm. 4), tindrà lloc la presentació dels esbossos de les falles de 2010, en què comptaran amb CEBALLOS i SANABRIA per a la falla infantil (3r premi de falla + 2n IG any 2009 Secció 1 a), i amb José SANCHÍS IZQUIERDO (amb la inestimable col • laboració de José GALLEGO, i amb els quals la comissió va obtenir el 2n premi de la secció de plata en 2009).

Per cert que el passat 14 de novembre, a les 19.00 hores i al Salon Rosiña, va tenir lloc la presentació de la fallera major de Ceramista Ros, Loli Expósito Luque, els mantenidors de la qual van ser els seus propis fills.