Fallas para falleros y no falleros según Candreu

Vota les Falles com a Patrimoni Immaterial

iboccPer no perdre el costum de votar, l’Oficina Internacional de Capitals Culturals de la Unesco (IBOCC amb les sigles en anglés) ha convocat una consulta per a triar els 10 Tresors del Patrimoni Cultural Immaterial d’Espanya. Entre els candidats n’hi ha de la Comunitat Valenciana, com les Falles de València, les Fogueres d’Alacant, el Misteri d’Elx i el Tribunal de les Aigües, els quals es poden votar per SMS o a través de la web www.ibocc.org. Amb esta elecció, la Unesco vol promoure, divulgar, sensibilitzar i conservar el patrimoni cultural immaterial d’Espanya, entés com a tal manifestacions que les persones reconeixen com a part de la seua cultura.  Pots votar fins la mitjanit del 28 de juny, així que ¡afanyat!

Es pot considerar patrimoni cultural, per exemple, les tradicions i expressions orals; espectacles com la música tradicional, la dansa i el teatre; usos socials, rituals i festius; coneixements i usos relacionats amb la natura; i tècniques artesanals tradicionals. La Unesco ja compta amb el Misteri d’Elx com a Patrimoni Cultural Immaterial entre els 90 elements de tot el món que ja té catalogats, tradició que també és candidata a ser tresor d’Espanya en esta votació.

Per a votar, pot enviar-se un missatge de text al número 5523 amb la paraula TESORO seguida del número de la candidatura que es vulga votar (per exemple, TESORO 11 per a les Falles i TESORO 26 per a les Fogueres), o bé pot omplir-se el formulari que hi ha en la pàgina http://www.ibocc.org/patrimonio.php, on també figura la llista completa de candidatures. La primera opció no és gratuïta, com passa en estos casos, ja que costa 1,50 € + IVA, però la segona sí. Es poden votar fins a deu opcions, però no pot repetir vot per a la mateixa amb el mateix sistema de vot.