Vota les Falles com a Patrimoni Immaterial

Per no perdre el costum de votar, l’Oficina Internacional de Capitals Culturals de la Unesco (IBOCC amb les sigles en anglés) ha convocat una consulta per a triar els 10 Tresors del Patrimoni Cultural Immaterial d’Espanya. Entre els candidats n’hi ha de la Comunitat Valenciana, com les Falles de València, les Fogueres d’Alacant, el Misteri d’Elx i el Tribunal de les Aigües, els quals es poden votar per SMS o a través de la web www.ibocc.org. Amb esta elecció, la Unesco vol promoure, divulgar, sensibilitzar i conservar el patrimoni cultural immaterial d’Espanya, entés com a tal manifestacions que les persones reconeixen com a part de la seua cultura.  Pots votar fins la mitjanit del 28 de juny, així que ¡afanyat!

Es pot considerar patrimoni cultural, per exemple, les tradicions i expressions orals; espectacles com la música tradicional, la dansa i el teatre; usos socials, rituals i festius; coneixements i usos relacionats amb la natura; i tècniques artesanals tradicionals. La Unesco ja compta amb el Misteri d’Elx com a Patrimoni Cultural Immaterial entre els 90 elements de tot el món que ja té catalogats, tradició que també és candidata a ser tresor d’Espanya en esta votació.

Per a votar, pot enviar-se un missatge de text al número 5523 amb la paraula TESORO seguida del número de la candidatura que es vulga votar (per exemple, TESORO 11 per a les Falles i TESORO 26 per a les Fogueres), o bé pot omplir-se el formulari que hi ha en la pàgina http://www.ibocc.org/patrimonio.php, on també figura la llista completa de candidatures. La primera opció no és gratuïta, com passa en estos casos, ja que costa 1,50 € + IVA, però la segona sí. Es poden votar fins a deu opcions, però no pot repetir vot per a la mateixa amb el mateix sistema de vot.

No te importará que usemos cookies en esta web, ¿verdad? Si sigues navegando, entendemos que no. Más información

Las cookies son unos ficheritos que se almacenan en tu ordenador con información de tu navegación. Las usan prácticamente todas las webs, pero ahora los políticos nos obligan a informarte de que las utilizamos y, por tanto, a molestarte con un mensaje al entrar a esta. Distrito Fallas sólo utiliza cookies para reconocer a usuarios registrados, estadísticas y gestionar la posible publicidad, sin enviar ningún tipo de información personal. Si continuas navegando en la web sin cancelar su uso en tu navegador, entendemos que no te importa (y no debería importante, porque ni te vamos a espiar ni a vender nada).

Cerrar