Apuntà, himnes, tradició i altres coses del muntó


Fem un repàs ràpid de algunes activitats falleres previstes per als pròxims dies. Dissabte 23 de maig, la Falla Conserva-Berenguer Mallol celebrarà la seua apuntà amb jocs infantils , globotà i paella per a dinar. Qualsevol persona del barri podrà apropar-se al casal (a la plaça on es planta el monument)  a partir de les 11.30 hores per gaudir de la festa i informar-se de com fer-se faller. Altra comissió del Districte Marítim de València, concretament Rubén Darío-Fray Luis Colomer presentarà el seu himne el dia 31 de maig a les 12.00 hores a l’Auditori d’Alaquàs. Este himne s’ha compost per motiu dels vint-i-cinc anys d’existència de la comissió. Eixe mateix dia, les falleres majors del sector d’Algirós participaran en el Besamans de la Mare de Déu dels Desemparats als jardins de l’antic hospital (al carrer Hospital de València) a les 18.30 hores. La Falla Bolseria-Tros Alt ja ha realitzat este acte d’honor a la patrona, i així ho informa en el seu blog. Per altre lloc, la Falla del Barri Sant Isidre celebrarà el seu patró el 23 de maig dedicant-lo als éssers mitològics, amb jocs infantils pel dia i festa per als majors per la nit. En altre costat de la ciutat, l’Agrupació de Falles del Mercat de Jesús ha crescut perquè la Falla Pérez Galdós-Jesús-Mestre Sosa se li ha afegit, sent amb ella 12 les comissions agrupades.