La ‘Revista d’Estudis Fallers’ analitza l’economia fallera 3


El casal de la Falla Na Jordana va ser el lloc on dilluns passat l’Associació d’Estudis Fallers (ADEF) va presentar la seua publicació anual, la Revista d’Estudis Fallers. En el mateix acte va fer-se un esbós del llibre Falles de València en blanc i negre, on col·labora l’esmentada associació, es va resumir els avanços del Centre de Documentació Fallera i, per últim, es va entregar el Premi Enric Soler i Godes a Guillem Alborch, autor d’un article del llibret de la Falla Comte de Salvatierra-Ciril Amorós, de València.

Sobre les vuit de la vesprada va començar l’acte amb la presentació dels continguts del número 14 de la Revista d’Estudis Fallers, entre els quals es troba un dossier sobre la situació econòmica actual de les Falles i dels artistes fallers, amb firmes com Julià Pastor (vicepresident econòmic de Na Jordana), Ramón Llopis, Jesus Català i Gil-Manuel Hernández. En la secció “Materials d’estudi” hi ha un article de Joan Castelló sobre la visió de Sorolla en les Falles i un altre sobre l’ús del valencià en la festa de Gil-Manuel Hernández i Josep Lluís Marín. Quant a l’apartat “Estudis”, figura un reportatge sobre CIFESA i el concurs de pasdobles de Frederic Oriola, i l’article L’associació com a institució viscuda de Salvador Juan. També, es reproduïx el text guanyador de l’anterior Premi Enric Soler i Godes, titulat Les Falles de la Gratitud, història d’una manipulació, de José Luis Torres. Diverses ressenyes de publicacions falleres són el material final que publica la revista.


3 ideas sobre “La ‘Revista d’Estudis Fallers’ analitza l’economia fallera

Los comentarios están cerrados.