Fallas para falleros y no falleros según Candreu

Programa oficial de festejos de Torrent

jlftorrentLa Junta Local Fallera de Torrent ha publicat el seu programa oficial de festejos per a 2009. Primer que res, trobem l’Exposició del Ninot, que comença el dia 10 de febrer, i com sempre, s’acaba amb la cremà de la falla que haja aconseguit el primer premi de la secció especial. La relació d’actes és més o menys l’habitual dels últims anys.

DEL DIA 10 DE FEBRER AL 8 DE MARÇ 

A les 20.30 hores, a la sala polivalent del Mercat Central, inauguració de la XXXIV Exposició del Ninot i la XXXVI Exposició del Ninot Infantil, per part de les Falleres Majors de Torrent i de les autoritats, acompanyades per les comissions falleres de la ciutat i la Junta Local Fallera.

DIA 13 DE FEBRER

A les 21.30 hores, al restaurant El Pino de la nostra ciutat, sopar i ball en honor de la Fallera Major de Torrent, la senyoreta Sandra Fas i Mompo i la seua Cort d’honor, amb l’assistència d’autoritats, la Junta Local Fallera, les comissions falleres i entitats.

DIA 21 DE FEBRER

A les 14.30 hores, al restaurant El Pino de la nostra ciutat, dinar en honor de la Fallera Major infantil de Torrent, la xiqueta Carla Cuñat i Triguero i la seua Cort d’honor, amb l’assistència de les Falleres Majors i dels presidents infantils de les comissions falleres. Tindrà lloc l’intercanvi de fotografies entre la Fallera Major infantil de Torrent i les Falleres Majors infantils de les comissions falleres, i acabarà amb un final de festa. 

DIA 27 DE FEBRER

A les 21.30 hores, al restaurant El Pino de la nostra ciutat, acte d’imposició de recompenses de la Torre d’Or amb Fulles de Llorer i Brillants, a tots els guardonats, per la Fallera Major de Torrent.

En este acte, tindrà lloc l’intercanvi de fotografies entre la Fallera Major de Torrent i les Falleres Majors de les distintes comissions falleres de la nostra ciutat.

DIA 28 DE FEBRER

A les 10,30 hores en el recinte de la Torre, esmorzar de germanor i atraccions per a els infantils.

A les 20.00 hores, des del balcó de l’Ajuntament de Torrent, es farà el tradicional acte de la crida, presidida per les Falleres Majors de Torrent i les Corts d’honor amb l’assistència d’autoritats, la Junta Local Fallera i les comissions falleres de la ciutat.

En acabar es fara al peu del granerer un omenatge al faller, y es lligira un manifest en honor seu.

DIA 1 DE MARÇ

A les 11.00 hores, cavalcada del ninot infantil, amb la participació de totes les comissions infantils de Torrent i presidida per la Fallera Major infantil de Torrent i la Cort d’honor, les autoritats i la Junta Local Fallera.

DIA 6 DE MARÇ

A les 20.30 hores, a la sala d’actes de l’Ajuntament de Torrent, acte d’imposició de les Recompenses de la Torre d’Or amb Fulles de Llorer i de les Recompenses Col·lectives, a tots el guardonats, per la Fallera Major de Torrent.

La comissió de la falla Sedavi escenificarà l’obra guanyadora en la modalitat d’obra curta.

DIA 7 DE MARÇ

A les 19.00 hores, cavalcada del ninot, amb la participació de totes les comissions falleres de Torrent i presidida per la Fallera Major de Torrent i la Cort d’honor, autoritats i Junta Local Fallera.

En acabar la cabalgata en el recinte de la Torre es fara una verbena amb Disk-Movil.

DIA 8 DE MARÇ

A les 11.00 hores, a la plaça de Sant Roc, XXXII Concurs Infantil del Cant de l’Estoreta, organitzat per la falla Sant Roc, presidit per la Fallera Major infantil de Torrent i la Fallera Major infantil de la falla organitzadora, amb la col·laboració de la Junta Local Fallera i la participació de les falles inscrites.

Clausura de la XXXIV Exposició del Ninot i de la XXXVI Exposició del Ninot Infantil per part de les Falleres Majors de Torrent, les autoritats, les comissions falleres i la Junta Local Fallera.

DIA 12 DE MARÇ

A les 22.00 hores, al casal de la falla Ramón y Cajal, entrega dels Premis del XXXIV Concurs de Jocs Florals i del XXV Concurs de Joc Florals Infantils, organitzat per la Falla Ramón y Cajal i presidit per les Falleres Majors de Torrent i les Corts d’honor i les Falleres Majors de la comissió organitzadora, i amb la col·laboració de la Junta Local Fallera i la participació de les falles inscrites.

DIA 13 DE MARÇ

A les 11.00 hores, crema del monument de l’escola infantil Pulgarcito.

A les 12.30 hores, crema del monument del col·legi Monte-Sión.

DIA 15 DE MARÇ

A les 13.15 hores, visita institucional a l’Ajuntament de Torrent per part de les Falleres Major, les Corts d’honor i la Junta Local Fallera amb l’assistència de la Policia municipal i nacional, Protecció Civil i la Brigada d’Obres.

A las 14 horas mini mascletà.

A les 20.00 hores, plantada del monument infantil de l’Ajuntament i les falles infantils de la ciutat.

A les 24.00 hores, plantada del monument major de l’Ajuntament i les falles majors de la ciutat.

DIA 16 DE MARÇ

A les 08.00 hores, el jurat qualificador del XXXII Concurs d’Ornament de Carrers, organitzat per la Falla Sant Roc i patrocinat per la Junta Local Fallera, visitarà els treballs de les comissions participants.

A les 09.00 hores, el jurat qualificador visitarà els monuments de les quatre seccions, majors i infantils.

A les 14.30 hores, mascletada, organitzada per l’Ajuntament de Torrent i la Junta Local Fallera.

A les 18.30 hores, trasllat solemne de la Mare de Déu dels Desemparats, de la Parròquia del Bon Consell fins a l’església de l’Assumpció, organitzat per la Falla Cotxera, amb la participació de totes les comissions falleres de Torrent i Junta Local Fallera.

A continuació, es farà l’entrega de premis al carrer Baviera.

DIA 17 DE MARÇ

A les 08.30 hores, despertada.

A les 14.30 hores, mascletada, organitzada per l’Ajuntament de Torrent i la Junta Local Fallera.

A les 18.30 hores, ofrena de flors a la nostra patrona, per les comissions falleres de la nostra ciutat, la Fallera Major infantil de Torrent i la Cort d’honor que tancaran la desfilada, acompanyades per la Junta Local fallera i les autoritats. L’ofrena estarà presidida per la Fallera Major de Torrent i la Cort d’honor amb la Regina de les festes de Sogorb.

DIA 18 DE MARÇ

A les 08.30 hores, despertada.

A les 12.00 hores, Operació Quilo per part de les Falleres Majors de Torrent, les Corts d’honor i la Junta Local Fallera.

A les 14.30 hores, mascletada, organitzada per l’Ajuntament de Torrent i la Junta Local Fallera.

A les 18.30 hores, ofrena de flors a la nostra patrona per part de les comissions falleres de la nostra ciutat, la Fallera Major de Torrent i la Cort d’honor tancaran la desfilada, acompanyades per la Junta Local Fallera i les autoritats.

L’ofrena estarà presidida per la Fallera Major infantil de Torrent i la Cort d’honor amb la Regina de les festes de Sogorb.

DIA 19 DE MARÇ

A les 08.30 hores, despertada per part de la Junta Local Fallera de Torrent a les Falleres Majors de Torrent.

A les 11.00 hores, missa en honor a Sant Josep amb l’assistència de les Falleres Majors de Torrent, les Cort d’honor i la Junta Local Fallera.

A les 14.30 hores, mascletada organitzada per l’Ajuntament de Torrent i la Junta Local Fallera.

A les 19.30 hores, les Falleres Majors de Torrent i la Junta Local Fallera de Torrent visitaran les falles amb ninots indultats per a retirar-los.

A les 21.00 hores, crema de la falla infantil de l’Ajuntament amb l’assistència de la Fallera Major infantil de Torrent i la Cort d’honor, les autoritats, la Junta Local Fallera i les comissions falleres de la ciutat.

A les 22.00 hores, crema de les falles infantils de les comissions falleres de la ciutat.

A les 23.30 hores, crema de la falla de l’Ajuntament amb l’assistència de la Fallera Major de Torrent, la Cort d’honor, les autoritats, la Junta Local Fallera, i les comissions falleres de la ciutat.

A les 00.00 hores, crema de les falles de les comissions falleres de la ciutat.

A la 01.00, crema de la falla que haja aconseguit el primer premi de la secció especial.