La SGAE vol cobrar pels passacarrers fallers

¡Fallers, agarreu bé les carteres, que ve la SGAE! La Societat General d’Autors i Editors (SGAE), famosa per recaptar tants drets d’autor per tot arreu que fa por cantar en la dutxa per si et cobren, ara vol que les comissions falleres paguen per la música que toquen en els passacarrers i revetles. Un pagament més que ve de meravella en una època de crisi com esta.

Segons informa [Enlace bloqueado por la Tasa española AEDE], la SGAE no té prou amb el conveni actual amb Junta Central Fallera, pel qual cobra una quantitat per drets d’autor de les presentacions falleres, i vol renegociar el contracte i a més recaptar per la música d’actes com els passacarrers i el revetles, entre “altres vies d’actuació”. Les Falles de València, aleshores, corren el mateix perill que les festes de Campello i de Moros i Cristians, que ja han de pagar un canon a la SGAE. Junta Central Fallera espera que l’actualització del conveni no afecte al faller de base, però ja es vorà…