Fallas para falleros y no falleros según Candreu

Si tens gràcia escrivint poemes, pots emportar-te premi

premimalva09La bona poesia satírita té premi. L’Associació d’Estudis Fallers (ADEF) i i la Falla Plaça de la Malva (Alzira) convoquen per tercera vegada el Premi Malva al millor poema satíric d’un llibret de falla. El premi està dotat amb 300 euros per a l’autor i 300 euros per a la comissió, i pot participar qualsevol composició publicada en valencià dins de la Comunitat Valenciana. El termini per a presentar originals finalitza el 30 de gener de 2009.

L’Associació d’Estudis Fallers (ADEF) i l’Associació Cultural Falla Plaça de la Malva, amb el patrocini de les regidories de Cultura i Educació de l’Ajuntament d’Alzira, i la col·laboració de Bancaixa, la Mancomunitat de la Ribera Alta i la Fundació Bromera per al Foment de la Lectura, convoquen la tercera edició del Premi Malva al millor poema satíric publicat en un llibret de falla de la Comunitat Valenciana, amb l’objectiu d’estimular el conreu d’un gènere poètic de llarga tradició històrica i popular entre els valencians.

Els poemes han de ser originals i estar escrits en valencià, amb una extensió mínima de 14 versos i màxima de 50. S’admetran també explicacions en vers de monuments fallers o, en cas de superar-ne l’extensió, algun fragment sempre que tinga significació pròpia i es puga llegir de manera independent de la resta dels versos.

Les composicions han de publicar-se en un llibret de qualsevol comissió fallera de la Comunitat Valenciana de l’exercici 2008-2009. Cada comissió i autor podran presentar tants originals com vulguen.

Hi haurà un únic premi dotat amb 600 euros, dividits en 300 euros per a l’autor o autors del poema i 300 per a la comissió de falla que el publica en el seu llibret, amb l’acompanyament d’un diploma acreditatiu i un estendard, respectivament.

Els poemes que opten al premi es podran presentar:

a) per correu postal, a l’adreça Casa de la Cultura d’Alzira (Centre d’Informació Juvenil), c/ Escoles Pies, 4, 46600 Alzira, fent constar en el sobre la inscripció “Premi Malva de Poesia Satírica”.

b) per correu electrònic, a l’adreça: info@fallamalva.com.

Es farà constar el nom i telèfon de l’autor o autors, i el nom i telèfon de contacte de la comissió fallera que publica l’article en el seu llibret.

El límit d’admissió de treballs acabarà a les 20 hores del dia 30 de gener de 2009.

El jurat estarà format per persones relacionades amb la cultura, la literatura i la festa de les Falles.