Les comissions, de festa per Sant Joan

Quan alguns ni s’han llevat l’arena dels peus de la nit de Sant Joan, algunes comissions falleres ja tenen preparats plans per a celebrar eixa nit màgica el dissabte següent. La Falla Sant Isidre ha plantejat activitats des de primera hora del matí, i a tres parades de metro al sud, la Falla Sant Roc de Torrent posarà una discoteca mòbil a la mitjanit. De volta a València, la Falla Virgen de la Cabeza també tindrà una altra discomòbil al carrer el mateix dia a les 23.30 hores, i donarà regals amb les consumicions. Una hora abans, la comissió de Císcar-Burriana començarà la seua primera revetla de Sant Joan, en la qual els fallers aniran vestits de banyistes. Moltes altres falles, com Dr. Manuel Candela-Avinguda del Port o Cronista Vicent Beguer i Esteve (Torrent), també han previst festa per a la nit del dissabte 28 de juny.

Així és: la comissió del barri valencià de Sant Isidre ha programat activitats per a tot eixe dia 28, començant per una exhibició de pilota valenciana a les 10.30 hores. A les 14.00 ompliran la panxa amb un concurs de paelles per a tot el barri, i els xiquets gaudiran a les 16.30 amb una guerra d’aigua i altres jocs. A les sis de la vesprada tindran un berenar, i a les 19.30 es cremarà una foguera xicoteta. Ja per la nit hi haurà discoteca mòbil a les onze i mitja, i una hora després es pegarà foc a la foguera gran.

Quant a la festa de la Falla Sant Roc, com ja s’ha dit, començarà a les dotze de la nit. Eixa nit, a més, es podran comprar cupons de l’ONCE com a projecte solidari de la comissió. La Falla Cronista, de la mateixa localitat, farà una festa de l’escuma a patir de les 18.30 hores.