Vint anys d’artista faller celebrats amb llonganisses i la ràdio

\'Torrà\' en el taller de Mora (2)

Sembla que va ser ahir, però ja fan dues dècades -concretament des del 3 de maig de 1988- que José Manuel Mora va traure’s el carnet d’artista faller. Si fóra el d’identitat faria anys que estaria caducat, però com que no és el cas, encara li servix per a plantar falles per València i altres localitats. A mode de commemoració, el 3 de juny va organitzar, a la porta del seu taller, un dinar on el personal de Música y Fallas Radio i algun que altre artista faller més van unflar-se de llonganisses i xoriços. Les males llengües van comentar que la presència de la ràdio tenia com a objetiu influir en les votacions del concurs Gran Fallero organitzat per l’emisora, però este és un detall que no s’ha pogut verificar.

\'Torrà\' en el taller de Mora (1)

Molt ha plogut des de 1988, quan va plantar les seues primeres falles com a agremiat a la demarcació de Josep Maria Haro-Poeta Mas i Ros. Des d’aleshores va construir moltes més falles per a esta comissió, i també per a moltes altres com Industria-Sants Just i Pastor, on va construir el monument del 25 aniversari en 1993, i el de Quint-Pizarro (Mislata) en 2003, el qual va participar en secció primera A. El mateix any va construir un curiós betlem per a la Falla Fuencaliente-Lebón amb figures d’insectes, que va portar-se el primer premi de l’Agrupació de Falles del Marítim en la categoria B i el sext de la categoria de libre disseny de J.C.F. El premi més recents en estes construccions el va aconseguir les passades festes de Nadal amb un betlem fet per al seu taller, amb el qual va aconseguir el segon premi de la categoria empreses i comerços d’Albal.