Fallas para falleros y no falleros según Candreu

Las fallas de Dénia se cabrean con el Ayuntamiento

Los recortes a eventos falleros que ha realizado el Ayuntamiento de Dénia han molestado (por no decir tocado los…) bastante a las comisiones falleras, emitiendo un comunicado al respecto.

Falla Baix la Mar, primer premio de sección especial de Dénia 2022
Falla Baix la Mar, primer premio de sección especial de Dénia 2022.

La Asamblea de las Fallas de Dénia ha emitido el siguiente comunicado:

Reunida l’assemblea de les falles de la nostra ciutat, vol manifestar el seu malestar per les retallades dutes a terme per l’Ajuntament en esdeveniments històricament realitzats pel col·lectiu i que afecten les immediates dates falleres.

També volem rebutjar l’afirmació de les nombroses despeses pagades fora del conveni que any rere any hem signat amb la regidoria de festes. Moltes d’aquestes despeses són tant per decisions polítiques, com de funcionament de la mateixa regidoria, i en cap moment es poden vincular a la festa de les falles.

Després de molts anys de retallades, en el present exercici 2023 hem aconseguit una pujada en l’import de les quanties contingudes en el conveni, ja que a pesar de l’augment dels costos de tota mena d’actes, el món faller sempre fa un esforç en tot allò que du a terme, ja siga en carrosses, presentacions, llibrets i sobretot en monument faller.

Demanem que es valore, tant per part del regidor com dels tècnics municipals, la possibilitat que determinades despeses puguen ser incloses en el conveni 2024 i que la JLF administre eixos recursos amb les diferents comissions.