Fallas para falleros y no falleros según Candreu
¿Ya has leído La cremà?

¿Peinas de fallera? Te puede caer premio en la Falla Reina Sofía

La Falla Reina Sofía de Torrent convoca su XIII Concurs de Pentinat de Fallera, donde habrá tres premios en juego. Vete limpiando los ganchos y las peinetas, ¡y anímate!

Cartel del XIII Concurs de Pentinat de Fallera (Falla Reina Sofía, Torrent)

La comisión de Avinguda Reina Sofía – Pedro Iturralde i voltants abre el plazo para concursar en su competición de peinados de fallera, que tendrá lugar el 26 de noviembre en su casal. Los candidatos o candidatas, que deberán pertenecer a una comisión fallera perteneciente a una junta local o a Junta Central Fallera, deberán escribir un correo a correo fallareinasofiatorrent@gmail.com para participar, habiendo de plazo hasta el 23 de noviembre a las 22 horas.

Las bases íntegras del concurso son las siguientes:

  1. Podrà participar qualsevol persona no professional que ho desitge, sempre que estigués censada en qualsevol Falla adscrita a la Junta Local Fallera, Organisme Rector Local o a la J.C.F de València.
  2. Cadascú dels participants deurà dur amb ella la seua “model” on es realitzarà el pentinat.
  3. Cada participant haurà de dur tots els elements necessaris per a realitzar el pentinat com espill, raspalls, pintes (peinetes), laca, fixador, agulles, etc.
  4. Es disposa de 90 minuts per a fer el pentinant.
  5. Com a novetat, es permetrà l’ús de rodetes postissos cosits. El monyo posterior haurà de ser elaborat obligatòriament utilitzant malles soltes. No es permetrà portar trenes ja fetes, sent obligatori realitzar-les a partir de l’inici del concurs i dins dels 90 minuts disponibles.
  6. El pentinat deu de complir les indicacions del pentinant tradicional de fallera (segle XIX): dos monyos als costats i el de darrere amb el huit.
  7. Les tres ratlles i les ones es faran a partir del inici del concurs.
  8. S’estableixen tres premis per al tres pentinats millors classificats a judici d’un jurat professional: primer, segon i tercer premi, valorant la seua simetria, el polit, percepció d’un cabell net i el acabat final. Aquesta decisió serà inapel·lable.
  9. L’ inscripció es farà a la fulla adjunta i la fareu arribar a la Falla Reina Sofia fins al dia 7 de març, al següent correu: secretariareinasofia@hotmail.com.
  10. El fet de participar suposa l’acceptació de les bases.