El Casal Bernat i Baldoví critica el cierre de RTVV

Centre RTVVEn un comunicado, el Casal Bernat i Baldoví rechaza la desaparición de RTVV decretada por “Terminator” Fabra y pide responsabilidades políticas por la mala gestión que ha tenido. Este es el comunicado íntegro y literal de esta asociación fallera.

 

Comunicat del Casal Bernat i Baldoví sobre l’anunci de tancament de RTVV

Davant l’anunci, per part del govern valencià, del tancament de la televisió i la ràdio públiques valencianes, el Casal Bernat i Baldoví desija expressar la seua postura al respecte:

1. La radiotelevisió pública valenciana és un servici públic arreplegat en el nostre Estatut d’Autonomia. La seua existència és imprescindible per a assegurar la correcta informació dels valencians. És necessària per a fer present la realitat quotidiana del nostre poble en els mijos de comunicació de masses: per a fer-lo visible, per a fer-lo existir com a tal. És essencial per a la nostra vertebració com a poble, per a la difusió i manteniment de la nostra cultura, tradicions i festes. Indispensable per a la difusió i us normal de la llengua valenciana, incloent la seua transmissió a les noves generacions. Perque si tot això no ho fa Canal 9, ningú va a fer-ho en el seu lloc.

2. La nefasta gestió de décades, la crisis econòmica o l’incompliment de molts d’eixos fins fundacionals per part dels actuals i anteriors gestors de RTVV, no poden justificar el seu tancament baix cap concepte i en cap cas. Al contrari, requerixen el reconeiximent de
responsabilitats polítiques i un canvi radical en la manera de gestionar i fer viable la nostra radiotelevisió pública, aixina com de la seua actual filosofia identitària i cultural.

3. Per tot això, el Casal Bernat i Baldoví considera este fet com un desgavell polític i un atac a la llegalitat estatutària i als més bàsics principis constitucionals. Demanem, des de l’abast dels nostre mijos, una televisió valenciana pública, plural, de calitat, que protegixca i reforce la nostra singular cultura i identitat com a poble; que servixca com a nexe d’unió en la vertebració del poble valencià, i en llengua valenciana. I tot això, lliure d’ingerències polítiques, com les que per desgràcia han provocat el resultat que hui podem observar.

No te importará que usemos cookies en esta web, ¿verdad? Si sigues navegando, entendemos que no. Más información

Las cookies son unos ficheritos que se almacenan en tu ordenador con información de tu navegación. Las usan prácticamente todas las webs, pero ahora los políticos nos obligan a informarte de que las utilizamos y, por tanto, a molestarte con un mensaje al entrar a esta. Distrito Fallas sólo utiliza cookies para reconocer a usuarios registrados, estadísticas y gestionar la posible publicidad, sin enviar ningún tipo de información personal. Si continuas navegando en la web sin cancelar su uso en tu navegador, entendemos que no te importa (y no debería importante, porque ni te vamos a espiar ni a vender nada).

Cerrar