Fallas para falleros y no falleros según Candreu

Uns premis amb molt de #coixinet

Molt humor, poemes, música, premiats i molta etiqueta (de Twitter, perquè de vestir poca) van ser els protagonistes de la segona gala dels Premis de les Lletres Falleres. Cares dels mitjans com Amàlia Garrigós, Eugeni Alemany i els presentadors Montse Català i Jaume Bronchud van vore’s en l’acte, a més de persones conegudes en el món faller.

Les etiquetes van estar presents, i molt presents, en la gala d’ahir per la vesprada que va celebrar-se al Centre Instructiu Musical de Benimaclet. D’això va encarregar-se el presentador, que no parava d’etiquetar-ho tot amb coixinets (el símbol #). I és que les xarxes socials d’Internet van ser un punt important de la gala, ja que de tant en tant es repassaven els “piulits” del públic relacionats amb la mateixa i, sobre tot, perqu’e s’entregava el premi #Plf13 al missatge en xarxa social més satíricofaller.

Festa de les Lletres Falleres 2013

En l’acte, tots els guanyadors dels diferents premis inclosos en la marca Lletres Falleres van rebre un diplomes de reconeixement. Durant l’entrega va intercalar-se l’humor dels presentadors, així com poemes de Vicent Andrés Estellés llegits per Imma Guerrero i Amàlia Garrigós, i cançons interpretades per Tomàs de los Santos amb la guitarra de Borja Penalba i lletra del mateix poeta, fent-li així un homenatge pel vinté aniversari de la seua mort. Una filla seua, Carmina Andrés, va estar present i va pujar a l’escenari.

Festa de les Lletres Falleres 2013

Al final de la gala va anunciar-se el guanyador del premi #Plf13, que va ser Tomàs Palomares amb el piulit “El gabinet de premsa del PP anuncia que la següent aparició pública de Rajoy serà en falles en forma de ninot, no admetrà preguntes #plf13”. El presentador i humorista Eugeni Alemany va entregar-li el premi, 140 euros en monedes d’1 euro, i després va interpretar un monòleg. Una última interpretació musical de Tomàs de los Santos i Borja Penalba va tancar l’acte.

Festa de les Lletres Falleres 2013

L’acte va ser retransmés en directe pel canal de televisió per Internet 9exili, format per treballadors de RTVV afectats per l’ERO. I entre el públic, coneguts del món faller i representants dels partits polítics PSPV-PSOE i Compromís.

Festa de les Lletres Falleres 2013