Fallas para falleros y no falleros según Candreu
¿Ya has leído Fallas en la Guerra Civil?

La Mercé baixa a primera A

Falla La Mercé 2012.Definitivament, la secció especial de València es queda amb 11 comissions. La Mercé va intentar ahir pujar de pressupost per a mantenir-se, però l’assemblea de presidents no va acceptar la pujada, i es queda en primera A. Precisament de la classificació de falles per seccions parlarà el seu president, Carlos Solans Basset, en la pròxima xarrada del Cercle d’Opinió Bunyol d’Or i Brillants amb Fulles de Llorer.

 

L’intent de la Falla La Mercé de pujar en 20.000 euros el pressupost de la falla gran no va ser acceptat per l’assemblea de presidents d’anit, i per una àmplia majoria encara que amb gran abstenció (5 vots a favor, 27 en contra i 61 abstencions).  D’esta manera, esta històrica comissió de la secció especial militarà en primera A en este exercici, abandonant la màxima categoria com ja va fer fa anys la seua veïna, la Falla Plaça del Mercat Central. L’altra comissió que ja no està en especial, Arxiduc Carles-Xiva, plantarà en quinta A. Amb estes dues baixades, l’Associació de Falles d’Especial (AFE) s’ha quedat amb un membre només, Malva-rosa.

En resum, la secció especial de falles grans compta amb Na Jordana, Convent, Almirall Cadarso, Exposició, Cuba-Literat Azorín, El Pilar, Malva-rosa, Sueca-Literat Azorín, Regne de València-Duc de Calàbria, L’Antiga de Campanar i Nou Campanar. En primera A tenim a La Mercé, Mercat Central, Quart-Palomar, Lo Rat Penat, Mestre Gozalbo, Císcar-Borriana, Gravador Esteve-Ciril Amorós, Sant Vicent-Periodista Azzati, Quart-Extramurs-Velázquez, Ramir de Maeztu-Lleons, Duc de Gaeta-Pobla de Farnals, Just Vilar-Mercat del Cabanyal, Illes Canàries-Trafalgar, Ribera-Convent de Santa Clara i General Barroso-Litògraf Pascual i Abad. La classificació sencera pot consultar-se en Fallas.com (grans i infantils).

En vista dels moviments entre seccions d’enguany, el Cercle d’Opinió ha convocat un col·loqui amb el tema “Classificació de falles 2013” i que tindrà com a convidats el president de la Mercé, Carlos Solans; Juan Francisco Solivares, vicepresident de la Falla Sant Vicent-Periodista Azzati; Vicente Fayos, exsecretari general de Junta Central Fallera; i Paco Mesado, artista faller. Moderarà Joaquín Calurano, directiu del Cercle. Serà el 6 de novembre a les 20 hores al carrer Misser Rabassa, 6, de València.